Talkoolaiset toiveikkaina - väriläiskiä odotettavissa keväällä

Talkoolaiset toiveikkaina - väriläiskiä odotettavissa keväällä

Kotisivujen toimitus sai talkoolaisen raportin ja runsaasti kuvia kukkasipulitalkoista 9.10.2021. Lapsia arvioitiin olevan mukana 12-14 ja aikuisia talkoisiin osallistui ainakin kymmenen.

Näin kuvailee tunnelmia Karoliina Suomalainen:

Elämä on siitä ihanaa, että aina voi päästä oppimaan ja kokemaan uutta. Minulle eräs tällainen tapahtuma oli kukkasipuleiden istutus. Olen tähän ikään (38) asti säästynyt tältä. Mutta kun Vihdin kunta jakoi kunnan 12 yhdistykselle yhteensä 12.000 kukkasipulia ja kun kyläaktiivi Anja Kokkonen niitä meille kävi varaamassa osuutemme tuhat kappaletta, niin olihan se selvä, että mukaan on lähdettävä.

Tuhat kukkasipulia lahjoituksena kunnalta - Jippii, mikä idea! Joskin, kuten monesti, työt saatiin tehdä tälläkin kertaa itse. Mutta mikäs siinä, kun porukka on mitä parhain. Ehtona istutukselle oli se, että sipulit istutettaisiin kunnan omalle maalle. Tässä tulikin ensimmäinen tenkkapoo: mistä Vihtijärveltä löytyy kunnan omistamaa maata? Löytyihän sitä kuitenkin, 1,93 hehtaaria koulun ja päiväkodin alueella. Niinpä sipulit istutettiin sinne, käykäähän keväällä ihailemassa kukkaloistoa!

Talkoopäiväksi valikoitui lokakuinen lauantai ja aloitusajankohdaksi klo 10. Lähdin matkaan neljän poikani kanssa. Into oli lapsilla suuri ja minulla myös. Omat lapiotkin otettiin mukaan. Tosin eipä niistä kahdesta hiekkalaatikkolapiosta hyötyä ollut, mutta oli nyt mukana kuitenkin. Minäkin ensikertalaisena tiesin, että nämä kukkasipulit laitetaan maahan syksyllä. Olinhan niitä kaupoissakin jo nähnyt.


Anja opasti sipulien istutukseen ja kertoi kunnan terveiset.

Sää oli hieman utuinen mutta se ei reipasta porukkaamme hidastanut. Kun suurin osa talkooväestä, aikuisia ja lapsia, oli saapunut, ryhtyi vetäjämme Anja Kokkonen lukemaan istutusohjeita ja kunnan terveisiä. Anja oli ottanut mukaansa myös omia istutusvälineitä, jos joltain talkoolaiselta sellaisia puuttui. Tämän jälkeen ryhdyimme tuumasta toimeen. Jokainen löysi oman tehtävänsä ja paikkansa hyvin luontevasti. Yksi kaivoi maata, seuraava istutti sipulit, kolmas toi kanankakkaa ja neljäs täytti maan. Kuin hujauksessa oli työt tehty ja mieli oli kaikilla hyvä. Yhdessä tekeminen on kyllä kivaa. Kanankakan haju sen sijaan ei ole, totesi yksi pojistani.

 

Niin ja hei näistä talkoista innostuneena tilasin sitten elämäni ensimmäiset kukkasipulit istutettavaksi meillekin. Toimitus on jo matkalla, tuskin maltan odottaa!

(KS/kp, kuvat AK, MH, KS)