Kesätyöntekijät vuosimallia 2021 pääsivät vihdoin lomailemaan!

Kesätyöntekijät vuosimallia 2021 pääsivät vihdoin lomailemaan!

Elsa, Ida, Niklas ja Paris työskentelivät kaksi viikkoa kyläyhdistykselle. Kyläkoordinaattori Kaarina Pullinen kertoo, että kyläyhdistykselle on vuosien mittaan kertynyt paljon ylläpidettävää: Kylätalo, luontoreitit, laavu, uimaranta, sosiaalinen media, kotisivut, ilmoitustaulut ja niin edelleen. “Tämän takia kesätyöntekijät ovat kyläyhdistykselle kultaakin kalliimpia.”, Kaarina mainitsee. “Haluamme myös työllistää paikallisia nuoria.”

Elsa Pullinen, 17, on ollut jo useampana kesänä Kyläyhdistyksellä töissä. “Hommat on jo tuttuja ja arkisia, ihan kuin tekisi kotitöitä!” Elsa kertoo.

Elsa piti erityisesti sosiaalisen median päivityksestä, hän on Vihtijärven Instagram-päivitysten takana. Elsa pitää visuaalisesta suunnittelusta ja päivitysten kivasta ulkonäöstä. Hänelle on tärkeää viestittää kyläyhdistyksen toimintaa muille kylän asukkaille. “Instagram on helppo ja vaivaton kanava. Mainostus tulee siinä sivussa ja sitä on mukavaa seurata.”, sanoo Elsa, joka on ollut mediatiimin toiminnassa mukana jo jonkin aikaa. 

“On kiva saada mainetta kylällä ja oppia uutta.” Ida Ekholm, 16, kertoo. Ida on aika tuore tapaus Vihtijärvellä ja pääsi tutustumaan moneen uuteen paikkaan kesätyön ansiosta.  

Ida piti erityisesti ikkunoiden pesemisestä, jonka hän kuvaili olevan terapeuttista. Ida myös kiinnostui Vihtijärven kotisivujen muokkaamisesta ja oppikin sitä ennätysajassa. Kesätyön kautta Ida päätyi Vihtijärven Mediatiimin jäseneksi! 


Ida ja Elsa myös saivat lisättyä kuukauden kyläläiset listaukseen kaikkien kuvat vuosien varrelta, jotta osaat yhdistää kasvot ja nimet heti! Tästä linkistä pääset tarkastelemaan vihtijärveläisiä yrityksiä, jotka Ida on listannut kotisivuille.

“Oli ikävää, kun yläasteen TET-harjoittelu jäi välistä, mutta kiva, että saan ensimmäisen työkokemukseni täältä.”, sanoo Niklas Neva, 15. Tämä on Niklaksen ensimmäinen työpaikka. Hänen ansioluettelonsa oli miltei tyhjä, mutta onneksi Vihtijärven kyläyhdistys palkkaa juuri Niklaksen kaltaisia työntekijöitä!

Niklas ja Ida tekivät yhteistyötä rappukäytävän maalaamisessa. Niklas hioi uudella hiomakoneella ja Ida tämän jälkeen maalasi. Niklas leikkasi myös kirpputorin nurmikon sekä hakkasi halkoja Parisin kanssa. Niklaksen mielestä työtehtävät olivat sopivia hänelle ja usea homma oli hänelle tuttua. 

Paris Palonen, 15, piti rennosta fiiliksestä kesätöissä. “Työtehtävät olivat raskaita, mutta sen arvoista! On palkitsevaa nähdä työn tulos jälkeen päin” Paris kertoo. Ilmapiiri oli hänen mielestänsä hauska ja työkavereiden kanssa oli helppo tulla toimeen.

Parisin mieleen erityisesti oli halkojen hakkuu laavulla Niklaksen kanssa. Hänen mielestänsä se oli vapauttavaa ja kivaa tekemistä. Alkuviikosta Paris kitki rannalta kasveja ja ranta on muutenkin yhteistoimin nyt siisti!


Niklaksen ja Parisin mieleen jäi erityisen rankka työ, kun he veivät lämpimällä säällä haketta luontopoluille. Luontopolutkin on siis siistitty ja sinne kelpaa mennä kesäisellä säällä retkelle.

Kesätyötekijöiden viimeinen päivä osoittautui mielenkiintoiseksi, sillä kylätalolla kuvattiin mainosvideota, jossa työntekijät olivat mukana. Video julkaistaan pikapuolin!

Työntekijöiden mielestä Kaarina oli erittäin lempeä ja mukava työnohjaaja. Iloisen työnohjaajan kanssa oli helppo tulla toimeen, Kaarina osasi tehdä kompromisseja työtehtävistä, jotta työn tekeminen olisi jokaiselle mieleistä.

Kaarina on hyvin ylpeä työntekijöistä ja kaikki suunnitelmat toteutettiin. 

 

(Teksti: Ida Ekholm, kuvat: kesätyöntekijät)