Kaksi vihtijärveläistä ehdolla valtuustoon

Kaksi vihtijärveläistä ehdolla valtuustoon

Kuntavaalit järjestetään 13. kesäkuuta. Mukana on kaksi vihtijärveläistä ehdokasta, Harri Hampori (Kesk.) ja Markku Pietilä (Kok.)


Molemmat ehdokkaat ovat mukana myös nykyisessä valtuustossa, Markku Pietilä ensimmäisellä kaudellaan ja Harri Hampori toisella. Vaikka miehet istuvat eri puolueissa, molemmilla on selkeä yhteinen tavoite – kylien elinvoimaisuus tulee säilyttää. Piakkoin jakoon tulee miesten yhteinen vaalimainos, jonka slogan kuuluukin ”Kylien puolesta”.

Yhteisen sateenvarjon alla

Ehdokkaat asettuvat yhteisen teeman alle hieman eri profiilein. Harri Hampori pyrkii edistämään ensisijaisesti lasten ja nuorten asioita ja päiväkotien sekä koulujen säilymistä kylissä. Markku Pietilä pyrkii samaan päämäärään, mutta erityisesti sitä kautta, että rakentaminen haja-asutusalueilla helpottuisi. Molemmat ovat aktiivisesti mukana Vihtijärven kyläyhdistyksen toiminnassa.
Molempien visiossa on tulevaisuuden Vihtijärvi. Siinä asukasluku olisi asettunut noin tuhanteen, varovaisesti toivoen maksimissaan 1500 asukkaaseen. Kylässä olisi elinvoimainen päiväkoti, koulu ja senioritalo. Kyläkeskus olisi rakennettu väljästi maaseutumaisuus säilyttäen. Vihtijärvi tarjoaisi hyvien yhteyksien päässä olevan, asumiskustannuksiltaan pääkaupunkiseutua edullisemman asumismuodon, jossa on helppo tehdä työtä ja kasvattaa lapsensa turvallisessa ympäristössä luonnon ympäröimänä.

Edustus kyliltä on tärkeää

Harri Hampori, 56, työskentelee Vihdin Veden puhdistamomestarina ja hääräilee vapaa-ajallaan myös Vihtijärven koulunmäellä erilaisissa kiinteistönhuoltoon liittyvissä tehtävissä. Hän sanookin liikkuvansa monella tapaa rajapinnassa ja näkevänsä monia kunnan toimia aitiopaikalta. Kuluneella valtuustokaudella Harri on toiminut lasten ja nuorten lautakunnan jäsenenä. Hän näkee tärkeäksi, että Vihtijärveltä on edustus kunnanvaltuustossa, jossa pienen kylän asiat jäisivät muutoin vähälle huomiolle. Kouluja ja päiväkoteja koskevan keskustelun lisäksi Harri on seurannut tiiviisti kunnan investointeja.
”Valtuustotyö on pitkäjänteistä työtä, jossa verkostoituminen yli puoluerajojen on tärkeää.”
Perheeseen kuuluvat vaimo, 19-vuotias poika sekä kaksi muualla asuvaa vanhempaa lasta ja neljä lastenlasta. Harrastuksikseen Harri mainitsee vanhat autot sekä rakennusten remontoinnin. Syntyperäinen vihtijärveläinen on Vihtijärven vpk:n puheenjohtaja.

Harri Hampori Markku Pietilä


Markku Pietilä, 64, muutti Vihtijärvelle, vaimonsa kotikylään, noin kymmenen vuotta sitten. Kunnallispolitiikkaan Markku päätti pyrkiä, kun pitkäaikainen vihtijärveläinen kokoomusvaltuutettu Anu Kuusela menehtyi vuonna 2015. Tuntui tärkeältä, että joku pyrkisi jatkamaan Anun tarmokasta työtä. Markku pitää Vihtijärveä loistavana asuinpaikkana ja kylänä, jonne on iltaisin mukava palata kaupungin hälinästä. Rakentamisen helpottaminen ja esimerkiksi kesäasuntojen joustavampi muuttaminen vakituisiksi asunnoiksi ovat asioita, joihin Markku haluaa valtuustossa vaikuttaa. Toiveissa on, että kylä ei jatkuvasti olisi säästökohteena, vaan että sen potentiaali huomattaisiin koko kunnan tasolla. ”Haja-asutusalueiden asukkaat tuovat merkittävän verokertymän, mutta maksavat käytännössä itse omat viulunsa”, Markku summaa, ja haluaisi kunnan katseen kohdistuvan muuallekin kuin Etelä-Nummelaan. Markku on hallitusammattilainen, Kymiring Oy:n toimitusjohtaja sekä perheyrittäjä. Perheeseen kuuluvat vaimo, molempien aikuiset lapset sekä kaksi lastenlasta. Vapaa-ajalla Markun sydän sykkii autourheilulle.

Vihtijärvellä kaksi ennakkoäänestyspäivää

Vihtijärven koululla (os. Kouluntie 23) voi käydä antamassa äänensä ennakkoon kahtena eri päivänä. Äänestysajat ovat:
• su 30.5. klo 10–13
• su 6.6. klo 10–13
Tiistaikerho pitää vaalikahvilaa koulun pihalla molempina päivinä.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13.6.

Koko Vihdin kunnan ehdokaslistojen yhdistelmä löytyy Vihdin kunnan sivuilta tästä linkistä

(HE)