Päivähoito

Vihtijärven päiväkoti

Vihtijärven päiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Kaudella 2017-2018 päiväkodissa on yhteensä 18 lasta. Heistä viisi on esikoululaisia. 

Päiväkodin piha-alueena on viihtyisä aidattu alue, jossa lapset voivat keksiä monenlaisia ulkoleikkejä. Marraskuussa 2010 vietettiin päiväkodin vanhempien aikaansaaman leikkimökin avajaisia. Luonto on tärkeä osa arjen toiminnassa. Lähellä ovat niin metsät kuin järvet, jonne tehdään usein majanrakennus -, makkaranpaisto-, marjastus- ja muita luontoretkiä.

Nummituvan kenttä ja pururata ovat myös sopivan lähellä päiväkotia. Talvella on hyvät mahdollisuudet harrastaa hiihtoa ja luistelua.
Vihtijärven koulu on aivan naapurissa, ja koulun kanssa tehdään monenlaista yhteistyötä.

Vuoden 2017 pääteema Vihdin kunnan päiväkodeissa on Suomi 100 -juhlavuosi.


Yhteystiedot:
Kouluntie 3
03790 VIHTIJÄRVI

Toimisto puh. 09 2760 792

tai puh. 044 042 1394

Päiväkodin johtaja Taina Kravik puh. 044 767 4810

Päiväkodin henkilökunta kaudella 2017-2018

Lastenhoitaja Johanna Rekola

Lastenhoitaja Tanja Saira 

Yhdistelmätyöntekijä Pirjo Ruuskanen

Avustaja Susanna Rouhiainen

Vanhempaintoimikunta

Päiväkodin vanhempaintoimikunnan pääasiallinen tarkoitus on kerätä varoja päiväkodille yhteiseen mukavaan tekemiseen, retkeen tai tilaisuuteen. Päiväkodin henkilökunta ja vanhempaintoimikunta ovat yhdessä sopineet varojen käytöstä. On hankittu leluja, järjestetty teatterimatkoja ja muita retkiä, ja joskus tilattu päiväkodille esiintyjiä. Lukuvuonna 2016-2017 päiväkoti teki kevätretken luontokeskus Haltiaan, ja lisäksi päiväkodilla järjestettiin musiikkijoogaa lapsille. Lisäksi avustettiin pienissä lelu- ja välinehankinnoissa.

Vanhempaintoimikunta on vuosittain kerännyt varoja esimerkiksi myyjäisillä tai erilaisilla tuotemyynneillä. Lisäksi on osallistuttu koko kylän yhteiseen puurojuhlaan ensimmäisenä adventtina.
Päiväkotilasten vanhempien yhteinen toiminta on ollut hyvin vapaamuotoista; toimikunta ei ole rekisteröitynyt yhdistykseksi eikä ole pitänyt harvoista kokouksista (n. 2 / vuosi) pöytäkirjaa. Tavoitteena on varainkeräyksen lisäksi ylläpitää mutkatonta yhteistoimintaa kodin, päiväkodin sekä vanhempien välillä. 

Vanhempaintoimikunta pitää yhteyttä myös facebook-ryhmän välityksellä. Ryhmä löytyy nimellä 'Vihtijärven päiväkodin vanhempaintoimikunta'.

Perhepäivähoito

Mikäli olet kiinnostunut perhepäivähoidosta tai perhepäivähoitajan työstä, ota yhteys Pohjois-Vihdin alueen perhepäivähoidon,

Myrskylänmäen päiväkodin johtaja Marika Honkaharjuun, puh. 050 462 0846.

Klikkaamalla lisätietoja