Vihtijärven kyläyhdistys ry

Vihtijärven kylätoimikunta on perustettu 15.2.1979 ja rekisteröity yhdistykseksi 28.11.2003.  Yhdistyksen Y-tunnus on 1870784-8 ja tilinumero on IBAN FI22 5297 3140 0018 63 ja BIC OKOYFIHH.

Kyläyhdistys omistaa koulu- ja kylätalon osoitteessa Kouluntie 23, 03790 Vihtijärvi.

Lue Vihtijärven kyläyhdistys ry:n ansioluettelo tästä linkistä.


Vihtijärven kyläyhdistyksen edustajat kävivät pokkaamassa Pieksamäellä valtakunnallisen
Vuoden Kylä 2010 - tittelin 29.8.2010.

KYLÄYHDISTYKSEN PUHEENJOHTAJA

Vihtijärven kyläyhdistys ry:n puheenjohtajaksi 1.1.2016 alkaen on 28.10.2015 kyläyhdistyksen syyskokouksessa valittu Veikko 'Viki' Virkki. Lue tästä linkistä puheenjohtajan esittely.

Vikin saa kiinni kyläyhdistyksen asioissa parhaiten sähköpostitse veikko.virkki(at)tietotili.fi

Puheenjohtajan terveiset vuoden 2017 alkaessa

Teksti: Veikko Virkki, Vihtijärven kyläyhdistyksen pj


Hyvät kyläläiset,

ensimmäinen vuoteni kyläyhdistyksen ”hommissa” on nyt täynnä. Vuosi on kulunut tosi nopeasti ja näin jälkikäteen katsottuna paljon asioita on tapahtunut lyhyessä ajassa. Kyläyhdistyksen hallitus on kokoontunut melko usein, noin kerran kuukaudessa, ja joka kokouksessa on ollut runsaasti asioita keskusteltavana ja päätettävänä.

Kuluneen vuoden osalta mielestäni tärkein ja edelleen tätä kirjoittaessa kesken oleva asia on osakuntaliitosaloite. Kyläyhdistys teki esityksen vuonna 2015 Vihtijärven liittämiseksi Nurmijärveen. Nurmijärven kunta puolsi hakemusta, mutta Vihdin kunta vastusti sitä. Vihdin vastustuksen vuoksi ministeriö teki kyläyhdistyksen esityksestä kielteisen päätöksen viime maaliskuussa. Kyläyhdistyksen hallitus päätti valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja valitus jätettiin sisään alkukesästä. Myös Nurmijärven kunta jätti päätöksestä oman valituksensa. Valitusta on käsitelty siitä lähtien korkeimmassa hallinto-oikeudessa, joka pyysi vielä asiasta lisäselvityksiä sekä kyläyhdistykseltä että Vihdin kunnalta. Odottelemme edelleen lopullista päätöstä asiasta ja toivomme että se saadaan pian. Jos päätös on myönteinen, se tarkoittaa vasta tarkemman selvityksen aloittamista osakuntaliitoksesta. Jos päätös on kielteinen, niin sitten panostamme siihen, että Vihdin kunnan kanssa asiat (mm. kaavoitus ja vesihuoltoratkaisu) etenisivät niin hyvin kuin mahdollista.

Toinen tärkeä tapahtuma vuoden aikana on kyläyhdistyksen käynnistämä Vahvistuva Vihtijärvi -hanke. Hankkeeseen saatiin myönteinen rahoituspäätös Ykkösakselilta ja hanke polkaistiin liikkeelle keväällä. Hankkeeseen saatiin kaksi osa-aikaista hankekoordinaattoria vetämään kehitystyötä, mutta toki tarvitaan myös lisäksi paljon talkootyötä. Hanke on edennyt suunnitelmien mukaan; tarkemmin hankkeen sisällöstä kerrotaan toisaalla kylän kotisivuilla.

Positiivista viime vuodelta oli myös se, että kyläkoulu saa edelleen jatkaa toimintaansa ilmeisesti jokasyksyisestä lopettamiskeskustelusta huolimatta. Tällä kertaan lopettamiskeskustelussa vedottiin uuden opetussuunnitelman vaatimuksiin. Kyläkoulu ei kuitenkaan ole este opetussuunnitelman noudattamiseen, vaan kyse on enemmänkin tahtotilasta. Toivoisinkin että kyläkoulujen arvo oppimisympäristönä huomattaisiin kunnan taholta ja tehtäisiin pidempiaikainen päätös säilyttää nykyinen kouluverkko. Jos rakennuslupia myönnettäisiin nykyistä helpommin, kouluihin saataisiin oppilaita ja kylät säilyttäisivät elinvoimaisuutensa. Toivottavasti tähän asiaan saadaan parannusta kun maankäyttö- ja rakennuslakia uudistetaan.

Tämä alkanut vuosi on taas kunnallisvaalivuosi. Vihtijärven kylän kannalta olisi tärkeätä, että saisimme kunnanvaltuustoon edustajan tai mieluummin kaksi omalta kylältä. Toivottavasti mahdollisimman moni vihtijärveläinen käy äänestämässä ja vaikuttamassa oman kunnan asioihin. Vihtijärven koululle on näillä näkymin tulossa ennakkoäänestyspaikka, joten äänestäminen on myös kulkemisen kannalta helppoa. Keskittämällä kyläläisten äänet oman kylän ehdokkaille voimme varmistaa että Vihtijärven ääni kuuluu niissä pöydissä jossa kunnan asioista päätetään. Toivottavasti myös muista kylistä saadaan ehdokkaita läpi ajamaan pienempien kylien asiaa.

Tämä vuonna kyläyhdistys jatkaa aloitettua hanketta kylän kehittämiseksi. Erilaisiin talkootehtäviin sekä muuhun toimintaan tarvitaan tänäkin vuonna mukaan vapaaehtoisia. Tervetuloa mukaan toimintaan kaikki jotka haluavat osallistua.

Toivotan kaikille kyläläisille oikein hyvää alkanutta vuotta 2017.

terveisin
Viki

 

Tervehdys 01 2017

Tervehdys 05 2016 

Tervehdys 01 2015

Tervehdys 01 2014

Tervehdys 04 2013

Tervehdys 01 2013

Tervehdys 02 2012

Tervehdys 09 2011

Tervehdys 11 2009

Tervehdys 04 2008

Suomen Kotiseutuliiton logo

Vihtijärven kyläyhdistys
on Kotiseutuliiton jäsen.

Klikkaamalla lisätietoja