Tänään on maanantai 23.07.2018

Välähdys Vihtijärveltä

vihtijoki_hiiskula2.jpg

Kuvagalleriaan >>

Kylän hautausmaalle muistomerkkialue

Vihtijärven hautausmaan etelälaidalle on kesän aikana seurakunnan toimesta rakennettu muistomerkkialue koostuen kolmesta erillisestä betonipalkista. Tämän rakennelman tarkoituksena on toimia perustuksena seurakunnalle palautuneiden hautojen poistettaville hautakiville.

Monet vihtijärveläiset ovat viime vuosien aikana esittäneet huolensa siitä, että vanhoja hautoja, joita omaiset eivät lunasta häviävät hautausmaalta.
Käytäntö on, että seurakunta ilmoittaa haudalle laitetulla merkillä, kun hautapaikan hallinta-aika umpeutuu (nykyään tämä aika on 25 vuotta). Tässä vaiheessa omaisilla on mahdollisuus jatkaa hautapaikan hallintaa olemalla yhteydessä hautaustoimistoon.
Vihtijärven hautausmaalla on kuitenkin sellaisiakin hautoja, joita ei lunasteta, koska omaisia ei ole. Kun tämänkaltainen hauta palautuu seurakunnalle, on vastedes tarkoituksena ottaa hautamuistomerkki (hautakivi) talteen ja siirtää se kyseiselle muistomerkkialueelle. Toimimalla näin kyläläisten historiaa pystytään säilyttämään ja vaalimaan kauniilla paikalla kaikkien nähtävillä.
Osa haudoista, jotka ovat palautumassa seurakunnalle, on Hiiskulan kartanon työntekijöiden viimeisiä leposijoja. Tästä syystä kartano on kattanut osan muistomerkkialueen kustannuksista ja siten edesauttanut Vihtijärven hautausmaan historian säilyttämistä.

Vihtijärven hautausmaalta löytyvät myös veteraani- ja lottamuistomerkki sekä muualle haudattujen muistopaikka.

(25.7.2017 RT ja AB, kuvat KP)

 

Klikkaamalla kuvaketta saat lisätietoja

Haluatko ilmoituksesi tähän?
Ota yhteyttä toimitus(at)vihtijarvi.fi