Päivä paloasemalla 21.11.2015 klo 11-14

Päivä paloasemalla 21.11.2015 klo 11-14

Vihtijärven VPK järjestää jälleen perinteisen Päivä paloasemalla -tapahtuman lauantaina 21.11. klo 11-14 Vihtijärven Nummituvalla, osoitteessa Lopentie 1616. Tapahtuma on osa valtakunnallista paloturvallisuusviikkoa. Voit lukea lisää valtakunnallisesta tapahtumasta täältä.   

Ohjelmassa on perinteisten tehtävärastien ja paloautoajelun lisäksi tänä vuonna myös nuoriso-osaston tähdittämä toimintanäytös.  Tapahtumassa riittää katseltavaa ja puuhailtavaa koko perheelle. Samalla on mainio tilaisuus tutustua palokunnan eri osastojen toimintaan.

 

Vihtijärven VPK:n pelastusauto LU 571 ja vanha Land Rover VI 42

Palokunnan esittely

Vihtijärven VPK on perustettu vuonna 1932, ja on yksi Vihdin kolmesta sopimuspalokunnasta.
Palokunta suorittaa palo- ja pelastustehtäviä sisäasiainministeriön ohjeiden mukaisesti ja Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen kanssa solmitun palokuntasopimuksen pohjalta. Suomen pelastustoimi perustuu keskeisesti vapaaehtoisten sopimuspalokuntien ja sopimuspalokuntalaisten varaan. Maan pinta-alasta noin 95 % huolehditaan pelastustoimen osalta vapaaehtoisväen voimin.

Palokuntamme kaikki toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen; jäsenemme eivät saa hälytys- tai avunantotoiminnastaan mitään rahallista korvausta, mutta sitäkin runsaampaa henkistä palkkiota lähimmäisen auttamisesta. Aktiiviseen operatiiviseen toimintaan voi liittyä kuka tahansa 16-65 -vuotias, täysissä sielun ja ruumiin voimissa oleva henkilö. Me huolehdimme uusien jäsenten perehdyttämisestä palokuntatoimintaan, ja varmistamme yhdessä Uudenmaan Pelastusliiton ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa toiminnassa mukana olevien jäsenten tietojen ja taitojen jatkuvan ylläpitämisen.

Operatiivisten vastuittemme täyttämiseksi käytössämme on kaksi toimintayksikköä: sammutusyksikkö LU571, ja miehistönkuljetusyksikkö LU577. Lisäksi palokunnalla on käytössä vene ja metsäpalovarustettu peräkärry.

Hälytystehtävien vuosittainen määrä vaihtelee 20-50 välillä; vuonna 2014 hälytyksiä oli 27 kappaletta.

Hälytyksiin osallistuva jäsenistömme harjoittelee torstaisin (harjoitusohjelman mukaisesti) alkaen kello 19:00 Nummituvan paloasemallamme. Jos palokuntatoiminta kiinnostaa, ovat viikkoharjoitukset paras mahdollinen tapa saada kuva siitä, mitä VPK voi tarjota.

Uusia vapaapalokuntalaisia otetaan lämpimästi mukaan toimintaan, myös kesken harjoituskauden.

(9.11.2015 Olli Saira)

Klikkaamalla lisätietoja