Varpulle valtakunnantason kunniamaininta

Vihtijärven koulun kuudesluokkalainen Varpu Virmavirta on saanut vuoden 2014 Napero-Finlandian kunniamaininnan 5.-6.-luokkalaisten sarjassa kirjoittamallaan sadulla Vihreä smaragdi. Vihtijärven kyläsivujen toimittaja tavoitti kirjoittajan lokakuisen perjantaiaamun välitunnilla.


Kirjoituskilpailun kunniamaininnan voittanut Varpu pulpetissa.

"Kivalta tuntuu!", toteaa iloinen Varpu. "Hienoa että satuni erottui joukosta - kirjoituksia kilpailuun oli lähetetty kuitenkin yli tuhat". Satua kirjoitettiin koulussa tunnilla ja kotona kirjoittamista sai jatkaa. Kaikki oppilaat kirjoittivat sadun, mutta kilpailuun osallistuminen oli vapaaehtoista. Varpun kirjoittamaa satua arvioitiin muun muassa näin: "Hellyttävä, perinteitä varioiva eläinsatu, johon on hyvin punottu mukaan ekologisia painotuksia. Kieli on vivahteikasta ja hallittua, dialogi ja peruskerronta etenevät hyvin". Kirjoituskilpailun järjestäjä on Päätalo-Instituutti ja tulokset julkistettiin Taivalkoskella. "Emme lähteneet palkintojenjakotilaisuuten, matka oli niin pitkä", tuumi Varpu.

Vihtijarvi.fi-toimitus onnittelee Varpua lämipmästi ja kannustaa jatkamaan kirjoittamista tulevaisuudessakin!

Kunniamaininta on huomioitu myös Vihtiläisissä paikallislehdissä, Varpun kirjoittaman sadun voikin lukea Vihdin Uutisten sivuilta tässä linkissä.

(24.10.2014 KP, kuva Elsa Pullinen)

 

 

 

Klikkaamalla lisätietoja