Vihtijärvihölkkä juostiin sateisessa säässä

46. Vihtijärvihölkkä juostiin sunnuntaina 19.10. sateisessa syysilmassa. Osa tekee päätöksen kilpailuun lähtemisestä viime hetkellä ja säällä oli kenties hiukan vaikutusta innokkuuteen, sillä osallistujamäärässä oli pieni pudotus edellisvuoteen. Kilpailussa oli mukana kaiken kaikkiaan 73 juoksijaa, kun edellisvuotena osallistujia oli 76. Sarjakohtaisesti eniten vähennystä oli puolimaratonin osalta, sillä matkan juoksi miesten ja naisten sarjoissa yhteensä 9 kilpailijaa, kun edellisvuotena osallistujia oli 19. Sen sijaan ilahduttavinta oli parannus nuorten 9-13 sarjojen osallistujamäärässä, joissa juoksijoita oli tänä vuonna 22, kun edellisvuotena osallistujia oli vain 12.

Talkoolaiset jaksoivat hienosti kuitenkin urakoida säästä huolimatta ja näin kilpailu saatiin mukavasti vietyä loppuun saakka. Kaikki reitille lähteneet pääsivät maaliin saakka ja juoksijoiden kohdalla hapekas sää vaan piristi juoksua.

Tuloksellisesti aikuisten sarjoissa ei kuitenkaan päästy aivan edellisvuoden huippuaikoihin.  Sen sijaan nuorempien sarjoissa nähtiin hyviä juoksutuloksia. Nuorten 9-13 sarjojen kiertopalkinnon nappasi tänä vuonna toisen kerran peräkkäin Espoon Tapioiden Vilja Kauranen T13 sarjassa, joka paransi 2 km matkan edellisvuotista aikaansa yli 2 minuutilla. Reitti oli tosin hieman muutettu edellisvuodesta, joten tämä selittää kauttaaltaan parantuneita aikoja kyseisellä matkalla.


Miesten puolimaratonin palkintokolmikko (vas. Pasi Moisander, Harri Isoherranen ja Torkel Tallqvist).

Miesten puolimaratonin voitti Nurmijärven Harri Isoherranen ajalla 1.37.58. Naisten sarjassa HKV:n Eerika Lipsanen teki selkeän eron kilpakumppaneihinsa nähden voittoajalla 1.51.08. Kilpailu oli tämän vuoden Vihdin Hölkkäkunkku sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu. Osakilpailusarjan päättää ensi viikonlopun Hiidenhölkkä.

Kaikki tulokset ovat nähtävissä Vihtijärven Uhkan kotisivuilla tässä linkissä.

19.10.2014 Teksti ja kuva Jukka Vihtkari

Klikkaamalla lisätietoja