Vihtijärven koulun perinteinen syysretki Kuuseloille

Torstaina 21.8. Vihtijärven koululaiset lähtivät lampsimaan kohti Esko ja Anu Kuuselan kotia. Luvassa oli saunomista, uintia, kalastusta, makkaran paistoa ja veneilyä. Matka sujui joutuisasti, kun viides- ja kuudesluokkalaiset auttoivat ensi kertaa retkellä olevat ekaluokkalaiset turvallisesti perille saakka. Siellä oli vastassa iloinen isäntäpari, ja Henna Kuusela pienen vauvansa kanssa.

Ensin oli tyttöjen sauna- ja uintivuoro. Ykkösluokkalaisetkin pulahtivat reippaasti Ylimmäisten vilakkaan järviveteen. Kun tytöt olivat saunoneet ja uineet kyllikseen, oli poikien vuoro. Pojat saivatkin uida syyssateessa, mutta voltit ja pommit lensivät silti hienosti.

Sateesta huolimatta kaikilla oli hauskaa ja kyllä se aurinkokin sieltä pilven takaa välillä kurkisteli. Vene oli myös kovassa käytössä, ja pari täpärää tilannettakin nähtiin. Makkara maistui uimareille ja muillekin retkeläisille ja siinä samalla paistettiin ja vähän maistettiinkin ekaluokkalaisten saamia pikkukaloja. Opettajan käskystä kalat lensivät kuitenkin kaaressa pusikkoon. Makkaroiden lisäksi mukana oli myös koulun eväät ja jälkiruuaksi saimme Anun tekemää makoisaa piimäkakkua.

 

Anun ja Eskon hienoa hevoskastanjapuuta käytiin ihailemassa ja nurmella leikittiin kivoja ulkoleikkejä. Tytöt tykkäsivät huolehtia Hennan pikkuisesta ja lopulta vauva nukahtikin kaiken vilinän keskelle.

Pian tuli aika kuitenkin lähteä. Kiittelimme Anua ja Eskoa mukavasta rantapäivästä, sitten lähdimme kohti koulua takana mukava päivä!

Jutun kirjoittivat 6-5 luokan Varpu ja Iitu Virmavirta, Vilma Leivo sekä Mary Kautonen ja kuvat nappasi Anu Kuusela.

(27.8.2014)

Klikkaamalla lisätietoja