Uimarannan käyttö valvontaan?

Ihana uimarantamme on saanut tänä kesänä ihailtavan paljon käyttäjiä, mutta kaikki heistä eivät kuitenkaan osaa rantamme viihtyisyyttä arvostaa. Rannalla on usein roskaista, siellä tupakoidaan kielloista huolimatta ja rannan uusi puucee on joutunut toistuvasti ilkivallan kohteeksi.

Ranta, vaikka yksityisellä maalla onkin, on tarkoitettu kaikille kyläläisille yhteiseen käyttöön.  Tällöin olisi hienoa, jos kaikki siellä käyvät myös omalta osaltaan edistäisivät rannan kunnossa pitoa. Ilmoitustaululla on uimarannan säännöt. Kaikki eivät ehkä niitä huomaa, joten jos huomaat sääntöjä rikottavan tai muutoin rantaa tuhottavan, saa asianomaisia ohjeistaa toimimaan toisin sekä korjaamaan jälkensä. On myös hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa asiasta. Jos ilkivalta edelleen jatkuu, asennetaan rannalle videovalvonta.

Jos osaat itse tai tiedät jonkun, joka osaisi tehdä vanhanaikaisen "kapulasalvan", joka on ulkopuolella, mutta aukeaa myös sisäpuolelta ovea sisäänpäin vetämällä, ole ystävällinen ja ilmoita asiasta kyläkoordinaattorille (044 2760 001). Tai jos löytyy ylimääräinen wc:n kansi, kun se on jonnekin lähtenyt.

Puuceen rikottu ovi ja työhön käytetty "purkurauta".


Toivottavasti emme joudu luopumaan tästä riemusta tihutöiden takia.
Kuva tämän kesän hellejakson ajalta kun ranta oli kovassa käytössä.

(26.8.2014 AN, Kuvat AK ja KP)

Klikkaamalla lisätietoja