Metsästys alkoi Lopentiellä

Osittain kuvitteellinen kuvaus siitä, miten hyvä on yhä useammin pysähtyä ja nauttia siitä, mitä et ole itse järjestänyt.

Maantietä pitkin kävelee naapurin akka kottikärryjä työntäen. Viheltelee kulkiessaan ja ihailee maisemien yksityiskohtia, joita ei autolla ajaessa koskaan ehdi havainnoida. Pellolta kun katselee alaviistosta vaappuvaa menoa, ei voi olla ihailematta sitä maisemaa: Rehevä
rouva kylän päätiellä kärryineen, sadetakki repsottaen oikealle ja vasemmalle askelten tahdissa.

Varpuset pyrähtelemässä ojanpenkalla saaliin toivossa. Tien vastapuolen huojuva koivikko siivilöi järveltä tulevan ilta-auringon väreileväksi valopatsaiden alati muotoaan muuttavaksi valon ja varjon leikiksi. Tuoksuu oikealle kesälle, vaikka lämpötila onkin pysytellyt kolmessakympissä jo useamman viikon. Pastoraalinen näkymä pysäyttää sadonkorjuun.

Kumisaappaat läpsyttävät märkään asfalttiin. Sade loppui juuri, mutta ilma tihkuu vielä märkää. Rekka ohittaa akan liian lujaa, vaarallisen läheltä. Kosteus nousee tien pinnasta kastellen kulkijaa. En kuule mitä akalla on kuljettajalle sanottavaa, enkä siitä niin välittäkään.

Tavaroiden keskellä lainakärryissä rotkottaa lämmin lintu. Sellaisena kuin akka oli sen tienpientareelta poiminut. Columba palumbus, sepelkyyhkyn metsästys aloitti syksyisen jahtikauden 10.8. Auton töytäisemä on kaikin puolin siisti ja tuoksuu raikkaalta syksyltä. En voi olla laittamatta sitä grilliin. Akka on tottunut siihen, että pöytään tullaan silloin kun sinne kutsutaan.

 

Jahtikauden alettua jatkoa seuraa:
20.8. sorsat ja kanadanhanhi, 1.9. fasaani, jänis ja rusakko, 10.9. metsäkanalinnut...
Tarkempaa tietoa löydät mm. riista.fi/metsästys/metsästysajat.

(20.8.2014 Tero Pullinen)

Klikkaamalla lisätietoja