Hiiskulassa harjoiteltiin alkusammutusta

Hiiskula järjesti yhdessä Vihtijärven VPK:n kanssa asukkailleen alkusammutusharjoituksen maanantai-iltana 11.8.2014. ”Hiiskulan asunnoissa käytetään sähkön lisäksi tulisijoja lämmitykseen ja asuintalot ovat puurakenteisia. On tärkeää että asukkaat ovat perillä paloturvallisuuteen liittyvistä asioista”, perustelee Kiinteistöyhtymä Hiiskulan kartanon edustaja Hans Brummer paloturvallisuuskoulutuksen järjestämistä. ”Asukkaamme osaavat kyllä käyttää tulisijoja ja ovat huolellisia. Lisäksi jokaisen asunnon varusteisiin kuuluu pelastussuunnitelman lisäksi jauhesammutin sekä sammutuspeite. Jos vahinko kuitenkin joskus sattuu, on hyvä että osaa käyttää jauhesammutinta ja sammutuspeittoa sekä tietää, kuinka tulee toimia palon sattuessa”, tuumailee Hans.

Alkusammutusta harjoiteltiin kädestä pitäen Hiiskulassa. Opastamassa Mika Nilsson ja harjoittelemassa Miro Peni. Jokaiselle tilaisuuteen osalistuneelle tarjoutui mahdollisuutta kokeilla palon sammuttamista. Bernice Brummer sammuttaa, kouluttajat Mika Nilsson ja Olli Saira neuvovat.


Tervetuloa palokuntaharrastuksen pariin

Yksi Vihtijärven VPK:n tehtävistä on paloturvallisuusvalistus. Nummituvalla järjestetäänkin vuosittain Päivä Paloasemalla -tapahtuma, jossa jokaisella halukkaalla on mahdollisuus harjoitella sammutustaitoja.

Vihtijärven VPK etsii jatkuvasti hälytystoimintaan mukaan uusia jäseniä. Toiminta sopii kaikille, 16 - 65 vuotiaille perusterveille henkilöille. Tehtäviä pelastusyksikössä on erilaisia ja kullekin löytyy varmasti oma rooli henkilökohtaisten ominaisuuksien ja taitojen mukaisesti. Hyvä kunto ei ole haitaksi, mutta suurimmasta osasta tehtäviä selviytyy kuka tahansa peruskuntoinen nainen tai mies.

”VPK tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden auttaa toisia, oppia uusia taitoja ja kehittää itseään. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos huolehtii koulutuskustannuksista, kullekin palokuntalaiselle tehdään oma koulutussuunnitelma omien kykyjen ja mielenkiinnon mukaan”, kertoo palokunnan päällikkö Mika Nilsson. ”VPK:n toiminnassa olet mukana hyvässä porukassa, jolle on koulutuksen lisäksi tarjolla virkistystoimintaa; liikuntakerho ja punttisalin käyttö kuuluvat vapaapalokuntalaisille, samoin saunaillat, tapahtumien järjestäminen ja muu viihdyke”, vinkkaa Mika.

Lisätietoja Vihtijärven VPK:sta löytyy linkistä http://www.palokunta.net/vihtijarvenvpk/. Voit myös soittaa palokunnan päällikkö Mika Nilssonille 040 732 5341 tai koulutuspäällikkö Olli Sairalle 0400 843 577

(14.8.2014 KP, kuvat Seppo Tapaninen)

Klikkaamalla lisätietoja