Juhannusilta Nummituvalla

Se oli kylmin juhannus yli kolmeenkymmeneen vuoteen, kertoivat juhannusviikonlopun iltapäivälehdet. Siitä huolimatta Nummituvalla vietettiin perinteistä juhannuspäivän iltaa iloisella mielellä. Juhannuksen viettäjiä saapui toki omalta kylältä, mutta myös paljon kauempaa, kuten alla olevasta kuvakollaasista voi todeta. 

Nummitupa, tanssit ja karaoke odottavat juhlijaa.  Nummituvan juhannuksessa tapaa uusia ja vanhoja tuttuja.
Aku, Dani ja Joni tykkäsivät, että Vihtijärven juhannusjuhlat ovat onnistuneet. Ainoastaan harmitti, että karaoke loppui liian aikaisin. Karaoketeltan tunnelma oli tiivis. 
Tanssiorkesteri Finnfox ja solisti Sari Vainio esiintyivät tanssijoiden iloksi. Anun mielestä Vihtijärven juhannusperinteiden kannalta on tärkeää, että ihmiset tulevat paikalle. Perinteiden jatkuminen on pitkälti kiinni nuorisosta. 
Tässä sakissa oli osallistujia Haimoosta, pääkaupunkiseudulta, Turkista ja Englannista asti. Kolme päivää kestänyt juhannuksen vietto huipentui Nummituvalla, jota porukka kuvaili pitkän rupeaman kohokohdaksi.  Noora vietti tämän juhannuksen tiskin toisella puolella (vrt. viime juhannus), mutta totesi sen olevan kivaa vaihtelua. 
Julia tähyilee tulevaisuuteen ja näkee itsensä jatkossakin Nummituvalla juhannuksen vietossa. Juhannus Vihtijärvellä on kuulunut Julian elämään aina, ja perinteisiin hän kaipaa vain pientä lisäystä: kokko ja korttimaksupääte olisivat kivat. Saija, Anu ja Jukka kiittelivät, ettei juuri nyt sada. Toisin oli juhannuskisoissa, joissa sateen seurauksena tulosten kirjaaminen sateen kastelemalle paperille oli haastavaa. Reikäisestä paperista sai silti selvän. Juhannusillan tunnelmien arvioimiseen ilta oli vielä liian nuori, mutta hyvältä näytti. 
Saksasta juhannuksen viettoon Vihtijärvelle tullut Max ei antanut kylmän kelin ja kalliin oluen (kaksi, kolme kertaa kalliimpaa kuin kotimaassa!) haitata. Tunnelma oli hyvä ja suomalaisia hän kehui mukaviksi. Kuvaan Max suostui vain toimittajan kanssa.  Arja ja Kyösti olivat juhlimassa päivän kisoissa ansaitsemiaan kultamitaleita. Arjan sukua on kotoisin Vihtijärveltä, ja nyt täällä sijaitsee kesämökki. Arja kertoi, että juhannuskisat virittivät mukavasti tanssitunnelmaan. 
Niklaksella ja Jukalla oli tänäkin vuonna Vihtijärven juhannuksen vietossa "törkeen hyvä meininki". Kannatti ehdottomasti ajaa Helsingistä asti! Viime vuonna juhannusillan viimeinen karaokeveto oli Pitkä kuuma kesä. Ja koska juhannuksessa on kyse perinteistä, niin mikäpä muu kappale teltassa raikuikaan illan lopuksi, kuin tuo Popedan klassikko. 
   
   

(22.6.2014 LR-J)

Klikkaamalla lisätietoja