Alakoulun vintiltä löytyi lepakoita ja aarteita

Keskiviikkona 11.6.2014 järjestettiin yhtäaikaisesti kyläkahvila sekä alakoulun vintin siivoustalkoot. Yläkoululla tarjoiltiin kyläkahvien ohessa tietoa kylällämme valmistuneista sekä meneillään olevista hankkeista. Kyläkahvilalla Vihtijärvi osallistui valtakunnalliseen Leader-viikkoon, jonka tarkoituksena on esitellä paikallisille asukkaille Leaderin rahoittamaa toimintaa. 

 

Hankekoordinaattori Kaarina Pullinen (keskellä) kertoi, miten erilaiset hankkeet kylällämme ovat edenneet ja mikä niiden tavoite on ollut. Lisäksi esillä oli kirjallista materiaalia aiheesta.

Hanketiedotuksen lisäksi tapahtumassa sai halutessaan nauttia myös hieman hämyisemmästä ja hikisemmästä hommasta. Lepakoita uhaten noustiin selvittämään sotkua, joka on vuosikausien ja varsinkin yläkoulun remontin aikana kertynyt alakoulun vintille. Helteinen vintti tuli talkoiden seurauksena jo hieman parempaan järjestykseen ja saatiinpa sieltä talteen joitain aarteitakin. Osa aarteista päätyy kaupattavaksi kyläkirppikselle jo tulevana viikonloppuna, joten hopihopi sinne!

Kyläkoordinaattori Anu Nilsson pitelee lavastetta vuodelta 1967. Olisiko taiteilijana ollut kyläkoulun opettaja Erkki Koivisto? Tiedätkö, mikä se on? Tämän väkkyrän käyttötarkoitus jäi talkoolaisille mysteeriksi. Vinkkaa kyläkoordinaattorille, jos olet viisaampi! 

 

Vintiltä löytyi tavaraa monelta vuosikymmeneltä. Alhaalla vasemmalla on "fyrry", jonka Vihtijärven ala-aste sai vuonna 1996 lahjaksi Saarenpään ala-asteelta. Onneksi mukana oli myös käyttöohjeet. Oikeanpuoleiset retrot säästölippaat löydät pian kyläkirpparilta. 

(12.6.2014 LR-J)

Klikkaamalla lisätietoja