Kylälle saatiin perhepäivähoitaja

Pienimpien kyläläisten hoitoasioihin on luvassa helpotusta, kun kylällä on taas pienen tauon jälkeen kunnallinen perhepäivähoitaja. Tanja Saira palaa iloisin mielin takaisin tuttuun työhönsä, jota ehti tehdä jonkin aikaa ennen kolmannen lapsensa syntymää.

 

Tanja on eläinten ystävä. Sohvalla köllöttelemässä omat lapset Luka (vas.), Akseli ja Venla.

Lastenohjaajan tutkinnon suorittanut 32-vuotias Tanja on työskennellyt aiemmin myös päiväkodeissa Helsingissä, Nurmijärvellä ja Vihdissä. Perhepäivähoitajan työ tuntuu kuitenkin parhaalta ratkaisulta kaikin puolin. Nuorimpia lapsia (Venla, 3 ja eskarin syksyllä aloittava Akseli, 5) voi hoitaa vielä kotona, ja samalla tehdä työtä. Tanja kertoo, että perhepäivähoitajan työssä parasta on, kun pystyy tarjoamaan lapsille yksilöllistä hoitoa. Pienessä ryhmässä, kodinomaisessa ympäristössä on helppo ottaa huomioon jokaisen lapsen oma persoona ja perheiden toiveet. Esimerkiksi aikatauluissa joustaminen lasten rytmin mukaan on helpompaa kuin suurissa hoitoryhmissä.

Tanjan perheeseen kuuluu lisäksi esikoinen, toiselle luokalle syksyllä menevä Luka, 8. Tanjan ja hänen miehensä Ollin koti isoine pihoineen tarjoaa mukavat puitteet lasten touhuille ja luonto on lähellä. Tanjan vapaa-ajan harrastukset liittyvät lähes yksinomaan eläimiin. Hän valmistuu tänä keväänä agilityn koulutusohjaajaksi ja harrastaa lisäksi ratsastusta. Omia koiria on kaksi ja kissoja kolme. Tämä kannattaa huomioida, mikäli hoitopaikan tarvitsevalla on allergioita.

Perhepäivähoitopaikkaa voi tiedustella Vihdin kunnasta, perhepäivähoidon johtaja Marika Honkaharjulta, p.  044-467 5445. Hoitopaikkaa haetaan tästä linkistä löytyvällä sähköisellä hakemuksella. 

(25.5.2014 HE)

Klikkaamalla lisätietoja