Kylän tienvarret nyt roskattomia

Tienvarsien siivoustalkoot pidettiin kylänraiteilla maanataina 12.5. Ilahduttavan suuri joukko talkoolaisia levittäytyi ympäri kylää noukkimaan roskia jätesäkkeihin. Melkoisen määrän säkkejä keräsivätkin traktorin lavalle Matias ja Juhani Silvasti illan päätteeksi.

Kaarina ja Elsa Pullinen sekä Mary Kautonen huomioivat kerätessään seuraavaa:
Roskienkeräystalkoo oli mielenkiintoinen kokemus. Näyttää siltä, että autoilijoiden tupakointi on jonkin verran vähentynyt - tai ainakin sitä yritetään - koska ojan pientareilta löytyi tällä kertaa myös Nicorette-pakkauksia. Tosin tupakan tumppeja oli edelleen runsaasti. Autoilijoiden ruokavalio näyttää aika "normilta"; eineksiä ja leikkeleitä kuluu roskasaaliista päätellen ajaessa. Jälkkärisuosikkeja ovat erilaiset suklaapatukat, toki karkkipussejakin löytyi runsaasti. Myös paljon muuta mielenkiintosta löytyi; mattoja, pyyhkeitä, paita, sukka, lukuisa määrä työhanskoja (etupäässä parittomia), vetoliina, auton kumin korjausainepullo, styroksia, työkalulaatikon sisältöä, ym. ym. Lopentien pohjoispuolen siivousryhmää ihmetytti ehkä eniten auton ratin puhdistusainepullo, joka oli singautettu Tiehallinnon puolelle - ratti puhtaaksi ja vajaa pullo metsään!

Myös keskustan alueen siistijät löysivät erilaisia "aarteita", kuten pieniin palasiin rikottu varoituskolmio sekä todella muhkeaksi paisunut vaippa. Mutta kuten aiempinakin vuosina, edelleen lukumääräisesti suurin hitti ovat kertakäyttökahvikupit.

 
Talkookahvit nautittiin uimarannalla urakan päätteeksi.  Myös traktorikuskit Juhani ja Matias ehtivät eväille.

(19.5.2014 AN/KP, kuvat:AN)

Klikkaamalla lisätietoja