Sauhua ja vanhoja koneita Syökerillä

Lauantaina 26.4.2014 järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäinen Syökerin sauhut -tapahtuma. Syökerin tuvalle oli kerääntynyt näytille muun muassa vanhoja traktoreita, autoja ja maamoottoreita. Sää sattui olemaan lämmin ja taivas pilvetön, joten Syökerillä vallitsi ihanan keväinen markkinatunnelma. 

Nummituvalle autonsa jättäneet pääsivät huristamaan Syökerille traktorikyydillä.   Näytillä oli monenlaista menopeliä.
Tuvalla tarjoiltiin muun muassa hernekeittoa ja makkaraa. Ennen kaikkea terassilla nautittiin lämmittävästä huhtikuun auringosta. Maamoottori saattaa yllättää.
 
Heini Romo-Lappalainen, Suvi Virkki ja Karoliina Suomalainen-Palmola myivät herkkuja Vihtijärven koulun hyväksi. Taustalla komeilee Itse ilkimys -vappupallo, jonka myöhemmistä vaiheista voit lukea jutun lopussa. Kimmo Kirveslahti teki Nurmijärven Reserviläisten nimissä 100 euron lahjoituksen koulun myyjäisiin. Hänen kanssaan poseeraavat koulun ekaluokkalaiset Miro LappalainenJoona Järvenpää ja Venni Palonen. (Kuva: Heini Romo-Lappalainen)  

Henry "Henu" Hampori oli tuonut näytille Ford Super Dexta 3000 -traktorinsa, jolla voi kotioloissa tehdä näppärästi mm. ajoradat mönkijälle ja mopolle. 

 Syökerin sauhuja tuli katsomaan vantaalainen "Karppa". Tästä matka jatkui muiden Goldwing-kuskien kanssa Räyskälään.
Frans-poika pörräili tuvan ympäri omalla Massey Fergusonillaan, mutta kotona sillä tehdään välillä töitäkin. Frans kertoi, että pikkutraktori soveltuu esimerkiksi kärryn vetämiseen.  Pitkä rivi kauan palvelleita traktoreita kiinnosti vierailijoita.
Tuusulalainen Jukka Mattila oli paikalla esittelemässä ystävänsä maamoottoria. Mattila kertoi, että kyseinen maamoottori on koottu kahdesta maamoottorin raadosta, jotka löytyivät roskalavalta.
Maamoottorin käynnistys keräsi yleisöä.  Maamoottoreilla on aikoinaan pyöritetty muun muassa puimakoneita, mutta sähköjen yleistyttyä maamoottorit ovat jääneet pelkkään esittelykäyttöön. Kun Syökerin sauhut oli nähty, kelpasi jälleen körötellä traktorikyydillä takaisin Nummituvalle.
Muistatko aikaisemmin mainitun Itse ilkimys -vappupallon? Se lipesi kotimatkalla omistajansa käsistä, mutta saatiin ystävällisen kyläläisen avustuksella takaisin Miro Lappalaisen tykö. (Kuva Heini Romo-Lappalainen)

 

(27.4.2014 LR-J)

 

Klikkaamalla lisätietoja