Talvileirillä päästiin vielä nauttimaan lumesta

Uudenmaan pelastusliiton (UPL) ja Helsingin pelastusliiton (Helpe) yhteinen Talvileiri järjestettiin maaliskuun puolessa välissä Vihtijärven Nummituvalla. Leirille otettiin osaa 27 eri palokunnasta, majoittuen 26 puolijoukkuetelttaan. Nummituvan piha- ja kenttäalueelle nousi perjantai-illan aikana aikamoinen vihreiden telttojen meri. Vihtijärven VPK:n nuoriso-osastolaiset kirjoittivat oman jutun Talvileiristä.


Aikaisin lauantaiaamuna lumi ympäröi talvileirin telttakylää.

Talvileiri

Tämä oli 11. Talvileiri. Aihe oli moottorisahamurhaajan etsintä. Leirin nimi, Pieni Suuri Seikkailu, kertoi etsintäaiheisesta leiristä. Leiripäällikkönä toimi Hannu Silvasti, lempinimeltään Jenkki. Leirin vahvuus oli noin 250 henkilöä ellei enemmänkin.*

Perjantaina saavuttuamme Nummituvalle, pystytimme puolijoukkueteltan. Teltan pystytyksen jälkeen saimme nauttia Vihtijärven VPK:oon naisosaston valmistamasta herkullisesta broilerikeitosta. Ruuan jälkeen oli leirin avajaiset ja avajaisten jälkeen valkoisen t-paidan sotkeminen oli mukavaa, koska ei sillä t-paidalla muuta olis tehnytkään. Sitten oli pelejä, jaettiin kipinävuorot, pestiin hampaat, istuttiin teltassa kuin tatit ja mentiin nukkuu.

Lauantaina aamupalaksi oli leipää ja puuroa. Lähdimme aamupalan jälkeen metsään jahtaamaan moottorisahamurhaajaa. Teimme metsässä erilaisia tehtäviä, esimerkiksi piirsimme/maalasimme murhaajan ja päästiin ampumaan murhaajan kuvaa aseella (kuulapyssyllä). Moottorisahamurhaajan etsintöjen jälkeen oli ruoka ja sauna. Ruuaksi oli makkarakeittoa ja se oli ihan jees. Saunassa oli hyvät löylyt ja jutut kohdillaan. Discossa oli hyvä meininki. Iltapala oli hyvää. Leirikaste oli huono, koska siellä ei tehty muuta kuin heitettiin moottorisahamurhaajaa vesi-ilmapalloilla. Kipinävuorossa oli kivaa, mutta meinasi nukahtaa. Silti se oli hauskaa ja teltta pysyi lämpimänä.

Sunnuntaiaamuna leirin purku onnistui hyvin ja saatiin teltta purettua ensimmäisten joukossa. Päättäjäiset olivat vähän lyhyet.

* tarkka tieto: 247 henkilöä + 10 hengen naisosaston henkilökunta

(23.3.2014 Teksti: Kaisa Kuusela ja VPK:n nuoriso-osastolaiset Mitro, Henu, Alex, Lauri, Veeti, Arne, Ilkka ja Leevi, Kuvat: Mika Nilsson)

Klikkaamalla lisätietoja