Hyvää maaliskuuta!

Kaikki tietävät, että tänä vuonna kevät on tullut ennätysaikaisin suorastaan mitättömän talven jälkeen. Sen tuoksun on voinut tuntea jo monena aamuna ja aurinkokin on lämmittänyt. Tiet ovat kuivia ja hiekka pöllyää. Myös luonto on ruvennut aloittelemaan keväthommia. Se kun ei katso kalenterista, milloin olisi oikea aika alkaa kukkia tai laulaa soidinlauluja.

Vihtijärven mediatiimistä repäisty kaksikko lähti aurinkoisena lauantai-iltapäivänä keväisen vinkin perässä kohti Hiiskulaa. Vinkin mukaan sieltä löytyy jo kukkimaan ryhtynyt näsiä. Totta se oli: näsiä eli riidenmarja oli loppuhuhtikuun asemesta herännyt kevääseen jo helmikuun puolella. Näsiä on hyväntuoksuinen kasvi, mutta se jäi tällä kertaa mediakaksikolta toteamatta. Kukkimisen jälkeen näsiä kehittää kiiltävänpunaiset marjat, jotka ovat hengenvaarallisia.

Näsiä kukkii kuusen suojassa Hiiskulassa

Paluumatkalla mieleen juolahti, että sattuisipa sopivasti, jos samalla reissulla näkyisi muuttolintuja. Ja niinhän se nelijäseninen laulujoutsenaura liihotti kohta pellon yli. Kiikaroinnista huolimatta ei päästy varmuuteen siitä, oliko mukana tummia eli viimekesäisiä yksilöitä. Olisipa romanttista ajatella, että siinä matkaa vakiojärvelleen teki iskä, äiskä ja kaksi kullanmurua...

Laulujoutsenet matkalla
Siellä ne menee... majesteettinen maaliskuun taivas.

(1.3.2014 LR-J)

Klikkaamalla lisätietoja