Vihtijärvihölkän puolimaratonilla reittiennätys uusiksi

Sunnuntaina 20.10. juostiin 45. Vihtijärvihölkkä kirpakassa ja aurinkoisessa syysilmassa. Viikonloppuna tullut pieni lumihöytä oli onneksi sulanut riittävästi, eikä reitille jäänyt liukkautta. Kilpailijoilta saatujen kommenttien mukaan ilma oli vallan loistava juoksulle, vaikka itse kilpailun järjestäjäporukan mielestä olisi voinut olla hiukan lämpimämpää. Ansiokkaasti reitinohjaajat ja muut toimitsijat jaksoivat kuitenkin hoitaa kilpailun loppuun saakka, vaikka loppuvaiheessa saattoi jo kylmä kangistaa. Tämä ei tulosten perusteella haitannut kuitenkaan juoksijoita, sillä miesten puolimaratonilla rikottiin entiset reittiennätykset. Nyt viidennen kerran juostulla puolikkaalla voittajaksi ehti Iitin Pyrinnön Teemu Huppunen ajalla 1.21.23 ja näin edellisvuoden reittiennätys parani reilut kaksi ja puoli minuuttia.

Nuorten 9-13 sarjoissa oli mukana 12 juoksijaa. Järjestäjä toivoisi, että nuorten ikäluokissa osallistujamäärä kasvaisi tulevina vuosina. Edellisvuosien tapaan 9-13 sarjojen tasokkain suoritus palkittiin kiertopalkinnolla, jonka tänä vuonna nappasi T13 sarjan Vilja Kauranen. Vilja edusti Espoon Tapioita ja teki 2 km:n matkalla ajan 10.17, joka oli samalla nopein 9-13 vuotiaiden sarjoissa. Nuorten 15-17 sarjoissa matkana oli 6.8 km ja myös tässä jaettiin kiertopalkinto. Palkinnon sai P17 sarjan Keski-Uudenmaan Yleisurheilua edustanut Robin Ryynänen, joka otti palkintoon kolmannen peräkkäisen kiinnityksen ja vei samalla pystin omakseen palkintohyllyä koristamaan. Robin juoksi kaikista sarjoista 6.8 km matkan nopeimman ajan 23.12, joka jäi hitusen Aku Nikanderin edellisvuotena juoksemasta ennätyksestä 22.38.

Päämatkan juoksijoita kääntymäsä koulunummentielle. Naisten puolimaratonin iloinen mitalikolmikko.

Kilpailussa oli mukana kaiken kaikkiaan 76 juoksijaa, kun edellisvuotena osallistujia oli 72. Perinteikkäässä, vuodesta 1969 järjestetyssä, juoksutapahtumassa puolimaraton on vuosi vuodelta kasvattanut osallistujamäärää ja tänä vuonna juoksijoita oli 19.

Vihtijärvihölkän kaikki tulokset voi lukea Uhkan sivuilta.

(22.10.2013 Jukka Vihtkari)

Klikkaamalla lisätietoja