VITAL-hanke sai ELY-keskuksen puoltavan päätöksen

ELY-keskus on 9.10.2013 myöntänyt hanketuen Vihtijärven kyläyhdistykselle VITAL-hankkeen toteuttamiseksi. Vihtijärven kyläyhdistys on hakenut Ykkösakselilta rahoitusta hankkeeseen, hanke on ollut vireillä jo marraskuusta 2012 lähtien. Kyläyhdistys pääsee nyt aloittamaan toden teolla jo peräti yhdeksännen EU-rahoitteisen hankkeensa sitten kyläkirja Vihdin kruunun toteuttamisen.

Hankkeen tavoitteena on löytää metropolialueen läheisyyteen sopiva maaseutumaisen kylän ja se suunnittelun malli, jota pystyttäisiin soveltamaan myös alueen muissa kylissä. Hankkeessa sovelletaan kansainvälisten ja kansallisten menestyvien maaseutumaisten kylien esimerkkejä. Tavoitteena on kylämalli, josta on apua eri tahojen virkamiesten yhteistyöhön aluekehittämisessä. Tarkoitus on myös pohtia paikallishallinnon mahdollisuuksia.

"Hieno juttu", iloitsee hankevastaavaksi jo vuoden vaihteessa valittu Kaarina Pullinen. "Vihdoinkin päästään tositoimiin!  Olen tässä ruopinut lähtökuopissa jo jonkin aikaa joten tämä uutinen oli todella iloinen". Kevään kyläkokouksessa asiaa käsiteltiin jonkin verran, mutta kyläyhdistys järjestää vielä tiedotus- ja keskustelutilaisuuden eli kyläkokouksen aivan lähiaikoina pelkästään tämän aiheen tiimoilta. Voit lukea hankkeesta lisää tässä linkissä.

(AN 10.10.2013)

Klikkaamalla lisätietoja