Lapset pääsivät kokeilemaan sirkustemppuja

Vihtijärven päiväkodissa päästiin reippailemaan koko perheidenkin voimin, kun sirkustemput valtasivat alakoulun liikuntasalin. Sirkusohjaaja Mirja Tuomi Hyvinkään Hakasirkuksesta tuli vetämään hauskan, liikuntapitoisen illan johon sai osallistua koko perhe. Tuomi esiintyi aluksi lastensa Iiriksen ja Eliaksen kanssa, ja opetti sitten muutamia temppuja myös innokkaalle yleisölle. Lapset pääsivät kokeilemaan omaa tasapainoaan vanhempien avustamina, ja pienen harjoittelun jälkeen mieluisimman tempun sai esittää koko joukolle.

 

Mirja Tuomen tytär Iiris on harrastanut sirkustemppuja jo monta vuotta.

Sirkusilta liittyy päiväkodin koko vuoden kantavaan liikunnalliseen sirkusteemaan Mitä teen, mä tahdon töihin sirkukseen!? Teemassa yhdistyvät perusliikkuminen sekä lasten leikkitoiminnan kehittäminen mukavalla, innostavalla tavalla. Koko vuoden ajan pyritään harjaannuttamaan perusliikuntataitoja, kuten kävelyä, juoksemista, hyppyjä, tasapainoilua, pallon käsittelyä ja kiipeämistä. Ympäröivä luonto, Nummituvan kenttä, laaja ja vaihteleva piha-alue sekä koulun sisäliikuntatilat antavat loistavat puitteet teeman toteuttamiselle, päiväkodin henkilökunta iloitsee.

Lapset itse saavat osallistua teeman toteuttamiseen, ja päiväkodissa onkin alettu pitää viikottaisia ns. lastenpalavereja. 

Ja lisää liikuntaa ja sirkustelua on luvassa: alkuvuodesta päiväkodissa tullaan järjestämään liikunnallinen talvitapahtuma, ja koko vuosi huipentuu keväällä sirkuksen pystytykseen ja toteutukseen. Innokkaita jonglöörejä, tirehtöörejä, voimamiehiä ja klovneja taitaakin olla jo tiedossa!

Kaapon taidonnäyte.

Olkapäillä seisominen sujuu helposti, näyttää Paris.

 

(9.10.2013 HE)

Klikkaamalla lisätietoja