Iivarin hurja seikkailu sai onnellisen lopun

Sekarotuinen Iivari-koira koki varmasti elämänsä kauheimmat hetket viikonlopun aikana. Pyysyrjäntiellä asustava Iivari katosi myöhään perjantai-iltana, kun sen isäntä oli päästänyt kaksi koiristaan iltapissalle omalle pihalle. Pipsa-koira palasi hetken päästä sisälle, mutta Iivari ei. Parin päivän etsintöjen jälkeen koira löytyi lähistöllä sijaitsevan omakotitalon piha-alueella olevasta vanhasta, kuivuneesta kaivosta.

Huolestunut isäntäväki oli etsinyt koiraa aluksi omin voimin, mutta sai etsintöihin lopulta sunnuntai-iltana avuksi myös tehtävään koulutetun etsintäkoiran. Etsintäkoirakaan ei löytänyt kohdetta, vaan lopetti etsinnän jonkin matkaa edettyään. Se kuitenkin ilmaisi etsittävän kohteen olevan hengissä ja noin kilometrin säteellä, Iivarin omistaja Kati Miettinen kertoo taitavan koiran työstä. Samoihin aikoihin lähistöllä olevan omakotitalon pihassa haravoinut henkilö oli kuullut koiran ulinaa, ja havainnut koiran olevan kuivuneen kaivon pohjalla. Hän oli hälyttänyt apua, ja yrittänyt laskea koiralle kaivoon juomavettä.

Apuun saapunut Vihtijärven vpk sai koiran nostettua arviolta 10-12 metriä syvästä kaivosta ylös.  Kati kertoo Iivarin olleen shokissa, mutta päällisin puolin hyvässä kunnossa. Eläinlääkäri tarkasti Iivarin maanantaiaamuna, ja totesi koiralla olleen mukanaan erittäin paljon onnea. Kuonosta ja pään alueelta oli nahkaa hankautunut pois, mutta muutoin koira selvisi säikähdyksellä. Janoinen ja väsynyt Iivari toipuu hiljalleen, kertoo helpottunut Kati.

Kati kiittää kaikkia hengessä mukana olleita ja apua tarjonneita. Hän välittää ison kiitoksen Henu Hamporille, joka pyöräili ahkerasti Iivaria etsimässä ja kyselemässä. Lisäksi suuri kiitos sille rouvalle, joka hälytti Iivarille apua sekä Vihtijärven vpk:n porukalle hienosta toiminnasta.

Asiasta ovat uutisoineet myös ainakin Ilta-Sanomat ja Länsi-Uusimaa.

 

Iivari

 

(23.9.2013 HE)

Klikkaamalla lisätietoja