Ja niin nousi Rokolle uusi kota

Elokuun sunnuntaina 25.8. kauniissa ja lämpimässä säässä nousi Rokokallion päälle uusi komea kota. SyökerinTuvalta koordinaattori kokosi joukot kymmeneltä ja osa omatoimisia talkoolaisia tavattiin jo kallion juurelta kantamasta työkaluja ja lautatavaraa. Ripeästi kaikki muutkin tarttuivat toimeen. Uusien kylttien asennuksessa kyläkoordinaattori sai asiantuntevaa apua Raine Oksalta.

Uuden kodan pohjakehikon pöllit oli pätkitty ja lovettu valmiiksi vanhoista puhelinpylväistä, muu kehikko rakennettiin paikan päällä. Kehikon päälle nidottiin lainapeitteestä suoja ja siihen kuorilaudoista vimeisteltiin päällinen. Kaiken tavaran kantaminen kalliolle oli kova urakka. Onneksi talkooväkeä oli sopivasti paikalla. Päivän aikana talkooalueella vieraili yhteensä 18 aikuista ja 6 lasta.

Miltei helteisessä säässä kannettiin tavaraa kalliolle ja koottiin kotaa useampi tunti. Kodan viimeiset kuorilaudat naulattiin kiinni noin neljän aikoihin. Talkoissa oli varsin mukava tunnelma ja uskon, että meillä kaikilla oli niin mukavaa. Tuhannesti kiitoksia kaikille talkoisiin osallistuneille!

Komea uusi kota odottaa vielä penkkejä ja kaminaa sekä oveen saranoita. Retkelle lähtiessäsi ota omat puut mukaan ja paista makkarat pienellä tulella nuotiopaikalla. Tämä kesä on ollut niin kuiva, että tulen kanssa pitää olla erityisen varovainen. Paras vaihtoehto on ottaa eväät, joihin ei tulentekoa tarvita.

Talkoissa oli hyvä tunnelma. Innokas hyörinä kävi kehikon ympärillä.
Kuva: MK
Kuorilautoja nousemassa laelle.
Kuva: MK
Uudet hienot kyltit opastavat perille useasta suunnasta. Kuva: AN
Mika ja Antti suunnittelevat ovea. Kuva: AN

Naisenergiaa: Anut, Kirsi, Kaija ja Paula. Kuva: Mika Korpiniitty

Janne ja Roope kiinnittivat viimeisen laudan kotaan. Kuva: AN
     

Välillä välipalalla. Kuva:MK

Urakan päätteeksi yhteiskuvassa Raine Oksa, Risto Kivistö, Roope Korpiniitty, Antti Silvasti, Mika korpiniitty, Janne Silvasti, Ilari Seitsonen ja Esko Kuusela. Kuva: AN
    Komea Kotamme! Kuva:MK

 (26.8.2013 Teksti: AN, Kuvat: Anu Nilsson, Marjo Kotaviita ja Mika Korpiniitty)

Klikkaamalla lisätietoja