Vihtijärven koulussa kaksi uutta opettajaa

Tänään torstaina 8.8. hieman ennen kello yhdeksää seisoi joukko pieniä uusia koululaisia ja heidän vanhempiaan koulun edessä odottavissa tunnelmissa. Peräti 12 ekaluokkalaista aloitti nyt koulutaipaleensa. Jännitys näkyi sekä koululaisten että vanhempien kasvoilta. Koululaisia Vihtijärven koulussa on nyt yhteensä 47.

Myös opettajille tämä vuosi tuo uutta, kun Vihtijärven koulu sai kaivatun kolmijakoisen opetusmallin. Uusia opettajia tuli kouluumme kaksi: 3-4-luokkalaisia opettaa Lotta  Laiho-Oliviero ja 5-6-luokkalaisia Semi Tavi. Alaluokkien opettajana jatkaa Sanni Lehti. Koulu- ja ip-ohjaajina jatkavat Seija Siltala sekä Tuula Vehmas ja keittäjänä Anne Hampori. Rehtori Ville Kiuru opettaa edelleen teknistä työtä ja liikuntaa. 

 
 Sanni toivotti oppilaat tervetulleeksi uuteen kouluvuoteen. Keskiluokka eli 3- ja 4-luokkalaiset siirtyivät Lotan johdolla alakoululle.

Ensimmäisenä päivänä luokissa tutustuttiin toisiin tutustumisleikkien avulla ja kerrattiin koulun sääntöjä. Osa luokista askarteli jo nimilaput naulakoihin ja kirjastoautokin kävi sopivasti tänään koululla.


Alaluokka eli 1-2-luokkalaiset opettelivat koulun piha-alueen rajat kävelemällä ne läpi.

Lotta opetti viime vuonna Vanjärven koululla, mutta kun se pesti loppui, hän haki nimenomaisesti tätä 3-4-luokkalaisten opettajan paikkaa. Karkkilan Ahmoolla asuva Lotta kävi tutustumassa kouluumme jo kesä alussa ja ihastui kovasti näkemäänsä. Lotan esikoinen aloitti juuri koulun ja lisäksi hänellä on 3 ja 5-vuotiaat päiväkotilaiset, joten lyhyet päivät ja reilu vartin työmatka sopivat hänelle mainiosti. "Hyvin sujui ensimmäinen päivä. Täällä on kivoja lapsia", totesi Lotta päivän päätteeksi.

Yläluokan uusi opettaja Semi ajaa töihin Riihimäeltä. Kolmilapsinen perhe, neljä koiraa, puutarha sekä loppusuoralla oleva kodin remontointi pitävät miehen kiireisenä. Alunperin Itä-Helsingin betonikerrostaloissa asunut mies on pikkuhiljaa maalaistunut ja nyt perheen haaveissa siintää jo oma maatila. Semillä on ollut musiikillisia harrastuksia ja hän pitää myös kirjoittamisesta. Saattaa siis olla, että saamme opettajalta terveiset seuraavaan Vihtijärveläiseen. 


Vihtijärven koulun opettajat Sanni, Lotta ja Semi toivovat mukavaa kouluvuotta kaikille!

(8.8.2013 AN)

Klikkaamalla lisätietoja