Vanha Rokokota on historiaa

Lauantaina 6.7. siirtyi vanha Rokokota osaksi historiaamme. Rokokodan ensimmäisissa korjaustalkoissa purettiin vanha kota ja siivottiin kodan paikka. Kota oli palvellut retkeilijöitä hyvin jo 18 vuotta. Kosteus ja muurahaiset olivat tehneet lahottamistyötään niin hyvin, että mitään ei ollut pelastettavissa, vaan täysin uusi kota on tehtävä. Talkoissa siis myös suunniteltiin tulevaa ja kasattiin puutavaraa sekä kodan laelle, että valmiiksi alas odottamaan seuraavia talkoita. Ja tietysti syötiin maittavat eväät todella lämpimässä säässä ja kauniita maisemia katsellen.

Suuri kiitos mukana olleille ja erityiskiitokset Risto Kivistölle, joka on lahjoittanut kaikenlaista puutavaraa kodan tekoa varten! 

Jatkoa seuraa siten, että Esko Kuusela ja Antti Silvasti tekevät Riston pihassa kodan rungon valmiiksi Rokolle vietäviksi paloiksi ja seuraavan kerran talkoillaan sunnuntaina 25.8.2013. Silloinkin riittää tekemistä kaikille, joten merkitkää päivä jo kalentereihin.

Esko löysi rakenteista muurahaispesän. Pala historiaa. Leena Viitaniemi laittoi nämä kodan palat talteen. Riisuttu malli, juuri ennen kodan kaatoa.
 
Nurin meni kun kovasti kolmella vaijerilla kiskottiin. Piippukin oli niin ruosteessa jo, että meni näppärästi palasiksi. Myös vanha kiuas vietiin pois. Risto lupaili kaminaa tilalle uuteen kotaan. Anu Kuusela "kantaa korsia kekoon". Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Sunnittelutiimissä tyhjällä Rokokodan paikalla vasemmalta Antti Silvasti, Matias Silvasti, Esko Kuusela ja Risto Kivistö.

(7.7.2013 AN)

Klikkaamalla lisätietoja