Kiljusen herrasväki piipahti koulun pihalla

Laulu soi ja nauru raikui koulunmäellä maanantai-iltana kun Kiljusen herrasväki piipahti kylässä. Kyseessä oli karkkilalainen puoliammattilaisteatteriryhmä Teatteri Perä, joka nähtiin kylällä myös viime kesänä. Tänä vuonna ohjelmistossa on koko perheen näytelmä Me ollaan Kiljuset.

Kiljusten esityksessä kuultiin paljon musiikkia. Kuvassa isä Kiljunen, poika Luru sekä äiti Kiljunen. Perheen matka vei tarinassa Helsinkiin, jossa isä Kiljunen päätyi jopa presidentiksi asti.

Teatteri Perän ideana on viedä teatteri ihmisten luokse, sinnekin missä teatteria ei yleensä nähdä. Iloinen ryhmä vierailee kesän mittaan useissa paikoissa Karkkilan, Pusulan, Lopen ja Vihdin kylissä. Rooleissa nähdään Keke Asposalo, Anu Frosterus, Milla Malmberg, Arttu Sundberg ja Outi Sundberg. Ohjaus on Riikka Hervan.

Maanantainen esitys keräsi mukavasti katsojia, ja lippuja myytiinkin lähes 50 kappaletta. Noin puolet yleisöstä oli lapsia, joihin Kiljusten iloinen meininki osui ja upposi, mutta käsikirjoitus tarjoili myös aikuisille hymyn aihetta. Kuten joku esiintyjistä totesi lopuksi, Kiljuset siirsivät myös sateen - muutama pisara putoili taivaalta esityksen alussa, mutta sää kääntyi lopulta poutaiseksi.

Poutakeli suosi ulkoilmateatteria, ja väkeä oli paikalla viitisenkymmentä.

Teatteri Perä vierailee seuraavaksi tänään tiistaina Vihdin kirkonkylällä ja huomenna keskiviikkona Haimoon urheilukentällä. Katso tarkemmat tiedot teatterin omilta sivuilta: www.teatteripera.yhdistysavain.fi.

Tapahtuman järjesti Vihtijärven kyläyhdistys. Kiitokset Teatteri Perän väelle vierailusta!

(2.7.2013 HE)

Klikkaamalla lisätietoja