Ylimmäisen rannalla testattiin taijia

Kesän alussa ilmaantui ainutlaatuinen tilaisuus kokeilla hienoa ja ikiaikaista kiinalaista liikuntamuotoa, taijia. Yhdysvaltalaiset taiji-ohjaajat Annukka HollandMarti Lillich ja Michelle Carter pitivät kaksituntisen tutustumisharjoituksen Ylimmäisen rannassa. Annukka Holland on vihtijärveläisen Kaisu Karstilan sisko, ja on perehtynyt lajiin jo 24 vuoden ajan. Hän asuu ja opettaa taijia yhdessä miehensä kanssa Pohjois-Carolinassa Golden Flower -taiji-keskuksessa. Heillä on toimintaa myös muun muassa Belgiassa ja Hollannissa. 

Taijissa on mahdollista liikkeen avulla rauhoittaa mieli, ravistella ajatukset irti itsestä, rentouttaa keho ja valita itsessä oleva sisäinen tyyneys ja mielen voima. "Keskity tarkastelemaan ajatuksiasi. Anna ajatusten olla, ne eivät ole hyviä eikä huonoja. Sinä et ole yhtä kuin ajatuksesi", ohjasi Annukka. 

Viljasten rantaan kerääntyi noin 25 osallistujaa. Illan jälkeen lajista innostui varmasti moni, ja uusista taiji-illoista haaveiltiin. Myös vierailuja Pohjois-Carolinaan kaavailtiin. Jospa Vihtijärvi saisi joskus oman taiji-ohjaajan kyläläisten joukosta, mene ja tiedä!


Huikean kaunis järvinäkymä sopi täydellisesti harjoituksen tunnelmaan.


Ohjaajamme Marti Lillich, Annukka Holland ja Michelle Carter.


Ryhmä oppi nopeasti tässä meneillään olevan liikesarjan, kehui Annukka.

(11.6.2013 teksti: LV, kuvat: Marko Viljanen)


Klikkaamalla lisätietoja