Koulu päättyi kauniissa säässä

Koulun päätösjuhlaa lauantaina 1.6. vietettiin kauniissa säässä koulun pihalla. Tervetulotoivotusten jälkeen seurattiin lipunnostoa ja kaikki yhdessä laulettiin lippulaulu. Koulun ikkunoiden eteen pystytetyssä katsomossa vanhemmat saivat nähdä laulunäytelmän Hiiren häät sekä hupaisan näytelmän Kaappikello, jossa kaappikello huojui aina, jos sen läheisyydessä valehteli. Musiikkia yleisölle esittivät Mona Rytkönen, Mary Kautonen, Myrsky Virmavirta, Janna Vihtkari sekä Elsa Pullinen.

Kuudesluokkalaiset pitivät jokainen oman puheensa, jossa kiittivät opettajia ja kanssaoppilaita sekä muistelivat parhaita hetkiä vuosien varrelta. Usealle oli jäänyt mieleiseksi muistoksi uudistettuun keltaiseen kouluun pääsy. Viidesluokkalaiset pitivät lähtijöille yllätysohjelman Selviytyjät 6 lk. Siinä kuudesluokkalaisten tuli selviytyä koululta toiselle ja palkinnoksi he saivat koskemattomuuden Vihtijärven ala-asteelle. Koskemattomuutta kuvasivat kaulakorut, jotka roikkuivat karkkien painosta. Ensimmäisen luokan oppilaat kukittivat kuudesluokkalaiset ja heille laulettiin Hyvää matkaa ja näkemiin.

Päättäjäisjuhlan ohjelmaa seurattiin aurinkoisessa katsomossa. Hiiren häissä tanssittiin perinteisesti piirissä.
Kaappikello-näytelmässä huijattiin niin, että kello lopulta kaatui. Myrsky aloitti hienosti kuudesluokkalaisten puheet.

 Hans Brummer jakoi Hans Brummerin stipendirahaston stipendin Myrsky Virmavirralle (6. lk) ja muistutti stipendin saaneen velvollisuudesta tulla kertomaan kuulumisiaan tähän samaiseen tilaisuuteen kymmenen vuoden päästä. Pelastakaa Lapset ry:n stipendin sai Vilma Leivo (4. lk) ja Vihdin Maataluostuottajien stipendi luonnontieteissä menestyneelle meni Tuomas Viljaselle (5. lk). Lions Club Vihti Nummela Ladyt palkitsevat ensiluokkalaisen lukemaan opettelusta ja sen kuoren vei tänä vuonna Juuso Holopainen. Eija S Jokinen jakoi Marttojen stipendit kädentaidoista Myrsky Virmavirralle ja Milo Petterssonille (5.lk). Lions Club Vihti Hiidenveden stipendit iloisille ja avuliaille oppilaille menivät Iitu Virmavirralle (3. lk) ja Leevi Miettiselle (5. lk). Hymypatsailla palkittiin koululaisten itsensä äänestäminä Pilvi Palmola (2. lk) ja Mitro Vaskela (6. lk).

Rehtori Ville Kiuru kertoi puheessaan, että yläluokan opettajamme Anu Lönnqvist jää pois Vihtijärven koulusta. Tämä uutinen ei ollut vanhemmille mieluisa, mutta onneksi Ville vielä jatkoi, että hakuun Anun tilalle on saatu jo useita hyviä hakemuksia. Lisäksi saamme kouluumme myös tuntiopettajan, jolloin osa opetustunneista voidaan jakaa kolmelle opettajalle. Se olikin jo aplodien arvoinen uutinen.

Lopuksi laulettiin suvivirsi ja syötiin jäätelöt. Taas yksi vuosi koulua on takana ja kesäloma alkoi iloisissa sekä lämpimissä merkeissä. Sekä oppilaat että vanhemmat kiittävät koulun henkilökuntaa!

(10.6.2013 AN)

Klikkaamalla lisätietoja