Diakoniatyötä Vihtijärvellä jo yli 60 vuotta

Vihtijärvellä toimii aktiivinen diakoniakerho, joka kokoontuu kyläläisten ja kesä vihtijärveläisten kodeissa noin kerran kuukaudessa. Diakoniakerho on perustettu jo vuonna 1950 ja näin kodit ovat avanneet ovensa kerholaisille jo yli 60 vuoden ajan.

Anne Hampori piti ensimmäistä kertaa diakonia-iltaa kotonaan keskiviikkona 15.5. Diakonia-illat aloitetaan yleensä virrellä ja alkurukouksella, jonka jälkeen kokoonnutaan kahvipöydän ääreen vaihtamaan kuulumisia. Herkkupöydän antimien jälkeen laulettiin kovin ajankohtainen virsi Jo joutui armas aika. Kerhon tämän illan aiheen Kosketa minua henki pohjusti diakonissa Marja-Liisa Pakalén. Vihdin seurakunnasta on aina mukana työntekijä, joka suunnittelee illan teeman. Kerhon päätteeksi pidetään arpajaiset, jonka voitot kodin emäntä tai isäntä on hankkinut ja tuotto menee tärkeään diakoniatyöhön.

Anna-Liisa Vottonen ja Helge Putkonen vaihtoivat kuulumisia. Kahvipöydässä oli tarjolla sekä suolaista että makeaa kakkua.

Diakoniatoimintaa Vihtijärvellä järjestää diakoniatoimikunta, jossa puheenjohtajana on Eva Oksa, sihteerinä Irma Lundell ja rahastonhoitajana Senja Vikgren. Lisäksi toimikuntaan kuuluvat Bernice Brummer, Anne Hampori, Pia Hägglund-Viljanen, Päivi Putkonen-Hegazi, Liisa Valtonen ja Riitta Vuolteenaho. Toimikunta kokoontuu kahdesti vuodessa suunnittelemaan kerhon toimintaa. Syyskokouksessa päätetään Vanhusten juhlan ajankohdasta ja ohjelmasta, suunnitellaan joulumyyjäiset, arpajaiset ja syksyn Ilosanomapiirit sekä etsitään diakoniailtoihin kodit.

Vuosikokouksessa keväällä sääntömääräisten asioiden lisäksi suunnitellaan mm. yli 65-vuotiaille suunnattu retki. Nämä "vanhusten retket" ovat olleet suosittuja. Tämän kevään retkellä käytiin Helsingissä Suomen Lähetysseuran museossa ja Mannerheim- museossa, jossa oppaana toimi Wilhelm Brummer.

Diakoniakerhon työhön kuuluvat myös yli 70-vuotiaiden muistamiset silloin, kun täytetään täysiä vuosia. Näiden onnittelukäyntien lisäksi diakoniakerhon edustajat käyvät toivottamassa Vihtijärvelle muuttavat uudet kyläläiset tervetulleiksi seurakunnan, kunnan ja kyläyhdistyksenkin puolesta. Kerholaiset suorittavat vuosittain myös Yhteisvastuukeräyksen Vihtijärvellä ovelta ovelle käyden. Joulun aikaan iäkkäille kyläläisille lähetetään joulutervehdykset. Kaikki yli 65-vuotiaat saavat joululehden ja 12 vanhinta asukasta myös joulukukan.

Diakoniatyössä tuetaan vaikeaan tilanteeseen joutuneita lähimmäisiä

Rautavaara on Vihdin ystävyyskunta. Jo 1960-luvulta asti vihtijärveläiset ovat tukeneet lapsiperheitä ja vähäosaisia siellä. Alkuaikoina perheille lähetettiin vaatteita ja taloustavaraa. Aikojen muuttuessa on siirrytty kaupan ostoskortteihin, jolloin perheet voivat itse valita tarvitsemansa tuotteet. Avun saa jouluksi vuosittain kolme eri perhettä ystävyyskunnassamme. Vihtijärveläisten lapsiperheiden tukeminen tapahtuu tänä päivänä myyjäistuottojen lahjoituksena kyläyhdistykselle, jota kautta rahat ohjautuvat koulun hyväksi. Lisäksi diakoniatyössä tuetaan vuosittain myös lähetystyötä ja Kirkon ulkomaanapua.


Diakoniakerho toivottaa kyläläisiä lämpimästi mukaan diakoniailtoihin ja tärkeään, mukavaan toimintaan!

Kerhoilloista ilmoitetaan Vihtijärven tapahtumakalenterissa ja paikallislehtien seurakunnallisissa ilmoituksissa.

(30.5.2013 AN)

Klikkaamalla lisätietoja