Mielensäpahoittaja toi hyvää mieltä tiistaikerhoon

Riihimäen teatterin matkalaukkunäyttämö oli kutsuttu esiintymään Vihtijärven tiistaikerhoon 2.4. Näyttelijä Esko Rissanen kirjailija Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajana antoi kyytiä niin vääränlaisille pankin avajaiskahveille kuin nykyajan marketeillekin. Kannattaako avata tiliä pankkiin jos avajaisissa on tarjolla kermakakkua? Mikä on sopiva ruoka hautajaisissa tarjottavaksi? Saako julkisilla paikoilla imettää?

 
Kuva Riihimäen teatterin kotisivuilta. 

Mielensäpahoittaja osuu usein asian ytimeen pohtiessaan arjen vaikeitakin asioita; verisuonitukoksia, kuollutta Yrjänä-ystävää (sitä ainoaa), terveyskeskuksen pitkäaikaisosastolla olevaa puolisoa ja ajokortin menettämistä. Vakavien ja ikäviekin asioiden pohtiminen niiden oikeilla nimillä saivat lähes kolmekymmenpäisen vihtijärveläisyleisön hörähtämään naurusta tämän tästä. Mainion äreä Mielensäpahoittaja Esko Rissanen ryyditti esitystään parilla Jaakko Tepon kappaleella. "Kaupunkilaiset ja nuoret (siis alle 70-vuotiaat) asuvat ajassa nimeltä kiire", tokaisi Mielensäpahoittaja. Kiire ei kuitenkaan tiistaikerhon yleisöllä ollut, vaikka mukana oli myös nuoria. Tätä esitystä olisi kuunnellut ja katsellut pidempäänkin. 

(02.04.2013 KP)

Kyllä ei tarvitse mieltään pahoittaa, vaikka tämä esitys olisi jäänyt väliin. Lisätietoja Riihimäen teatterin kotisivuilta.

Klikkaamalla lisätietoja