VPK vei lumiukkokisan voiton

Nummituvalla vietettiin sunnuntaina laskiaisriehaa. VPK:n järjestämään koko perheen tapahtumaan saapui ulkoilusta innostunutta väkeä nauttimaan leppoisasta, leudosta talvipäivästä. Ohjelmassa oli pulkkamäkeä, paloautoajelua, makkaranpaistoa, alkusammutuskoulutusta sekä perinteinen kylän yhdistysten välinen kilpailu. Tänä vuonna kilpailussa ei tarvittu niinkään urheilullista lihasvoimaa, vaan enemmänkin taiteellista silmää. Leuto nollakeli oli mitä parhain lumiukon tekemiseen. Aikaa annettiin varttitunti, ja tuomareina toimivat alan asiantuntijat eli paikalla olleet lapset. VPK, urheiluseura Uhka sekä kyläyhdistys pyörittelivät kasaan ihan mukavan kokoiset lumiukot ja -akat.

VPK:n lumiukko oli eniten lasten mieleen. Voittajaukko oli Antero Rantasen (vas.), Elli ja Noora Kallelan sekä Antti Saaren käsialaa.

 

Kenties päivän parhaimmat vauhdit koettiin pulkkamäessä, jossa kukin sai viilettää omalla tyylillään. Pepun alla kyytiä antoivat niin perinteiset pulkat ja liukurit kuin rattikelkat ja kumityynytkin.

Ulkoilun lomassa sai käydä lämmittelemässä sisätiloissa VPK:n naisjaoston valmistamalla hernekeitolla laskiaispullineen. Pikkunälkään sai myös ulkosalla kuumaa makkaraa.

Nuotion ääressä makkara maistui.


(12.2.2013 HE / kuvat HE ja Tomi Einesalo)

Klikkaamalla lisätietoja