Kylätalolla vietettiin monipuolista sunnuntaita kahvilatunnelmissa

Kylätalolla vietettiin monipuolista sunnuntaita kahvilatunnelmissa

Vihtijärven kylätalolla oli sunnuntaina 4.2. kyläkahvila avoinna iltapäivä kahdesta pitkälle iltaan.

Osa kylän taideharrastajista oli pystyttänyt taidenäyttelyn, jonka avajaisia vietettiin klo 14 alkaen. Samaan aikaan keittiön puolella oli infotilaisuus meneillään olevia hankkeita koskien.

Myöhemmin iltapäivällä pidetyn luontokurssin aiheena oli Kuun vaikutus luonnossa kansanperinteen mukaan. Lue Kuu-aiheisesta illasta oma uutinen myöhemmin.

   

Vihtijärven kyläyhdistyksellä on pian meneillään neljä hanketta

Ykkösakseli ry:n hallitus hyväksyi tammikuun 2018 lopussa Vihtijärven kyläyhdistyksen kaksi uutta hankehakemusta, joiden avulla parannetaan kylän turvallisuutta sekä kylätalon käytettävyyttä ja kehitetään kyläviestinnän tasoa. Vahvistuva Vihtijärvi -kehittämishanke, jonka aikana on tehty Vihtijärvelle uusi kylä- ja turvallisuussuunnitelma sekä luontoreittisuunnitelma, alkoi 1.4.2016 ja loppuu 30.9.2018. Lisäksi VaVi:ssa on tehty mm. toimenpiteitä paikallisen työllistymisen parantamiseksi ja kerätty sisältöä tulevaan luontotietopankkiin. Joulukuussa hyväksyttiin Vihtijärven hakemus Ykkösakselin omaan Pihat ja Polut-teemahankkeeseen, jonka avulla toteutetaan kolme luontoreittiä suunnitelmien mukaan.

Uudet hyväksytyt hankkeet ovat niinikään Ykkösakselin teemahankkeita. Teemahankkeiden avulla on helpotettu tuensaajien työtä niin, että aikaavievät paperihommat tekee enimmäkseen Ykkösakseli.

LIVE2 - investointihankkeen teemana on "Lisää elämää kylille pienillä investoinneilla". Vihtijärvellä tämä tarkoittaa sitä, että kylälle hankitaan defibrillaattori eli sydäniskuri, parannetaan kylätalon AV-varustetasoa sekä akustiikkaa ja tehdään kylätalon vinttikomerosta kalustevarasto, jotta kaikki lämpimät tilat voidaan ottaa muuhun käyttöön. Näille investoinneille on saatu 50 prosentin tuki.

Pikkuisen Parempi kylä - kehittämishankkeen aikana Vihtijärven internetsivut uudistetaan sekä järjestetään myös kylälehteä toimittavalle sivujen ylläpitäjäjoukolle ja mahdollisuuksien mukaan muillekin viestintäaiheista koulutusta. Mediatiimi on mielikuvituksellisesti antanut viestintähankkeelle lempinimeksi ViVi (Vihtijärven Viestintä) - ehkä Vahvistuva Vihtijärvi (VaVi) -hankkeen innoittamana. Kehittämishankkeelle on myönnetty 80 prosentin tuki.

Lisätietoja meneillään olevista teemahankkeista saat kylän kotisivuilta tästä linkistä. Vahvistuva Vihtijärvi-hankkeesta kertovat hankeinfo kyläsivuilla sekä hankeblogi.


Hankeinfossa keskusteltiin muun muassa ensi kesänä toteutettavista luontoreiteistä. Reitit on tarkoitus toteuttaa paljolti talkootyönä. Kannattaa siis kaivaa vesurit esiin.
Reiteille on kosteimpiin paikkoihin suunniteltu pitkospuut, joiden rakentamista voidaan yhdessä harjoitella kokeneen rakentajan opastuksella.

Kylätalon seiniä koristaa taas taidenäyttely

Vihtijärvellä käynnistettiin taidekerho ensimmäistä kertaa jo noin kuusi vuotta sitten. Innokkaita taideharrastajia oli alkuun paljonkin, mutta pikku hiljaa toiminta tyrehtyi ja lopulta aktiivisimmat siirtyivät taiteilemaan yksityiskoteihin. Kerhoporukasta jäljelle jäivät Irma Lundell, Sari Ahvenharju ja uusimpana tulokkaana Ruusa Ahvenharju. He ovat kokoontuneet tekemään yhdessä taidetta välillä  joka viikko, välillä vähän harvemmin. Mukavaa on ja jälkeä syntyy. Aloite yhteisestä taidenäyttelystä tuli tällä kertaa Ruusalta. Näyttelyn nimeksi tuli Maalauksia vuosien varrelta.


Irma, Ruusa ja Sari asettuivat yhteiskuvaan.

Taidenäyttelyn kestoa ei vielä ole sovittu, todennäköisimmin näyttely on kylätalon seinällä ainakin koko kevättalven. Teokset ovat myös myytävänä, teosluettelo ja hinnat löytyvät kylätalon seinältä sekä pianon päältä.

(6.2.2018 KP)

 

 

 

 

Klikkaamalla lisätietoja