Marrasmarkkinat ja päivä paloasemalla

Marrasmarkkinat ja päivä paloasemalla tapahtuma oli jälleen Nummituvalla lauantaina 25.11. klo 11 alkaen.

Tulisikohan paljon kävijöitä ?

Hyvissä ajoin ennen klo 11 Nummituvalla valmistauduttiin markkinoihin; paikalle oli tullut lähes 30 erialojen myyjää. Mm. Vihtijärven päiväkodin vanhemmat olivat ahkeroineet ja leiponeet tarjolle sekä suolaista, että makeaa. Esillä oli myös kylän oma lehti ja Vihdin kunnankin esitteet. Vihtijärveläisen Juha Ahvenharjun valokuvista tehtyjä joulukortteja ostamalla tuki oman kyläyhdistyksen toimintaa (voit tilata osoitteesta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., myydään myös Ylisepän Puurojuhlassa 3.12.).

Ensimmäistä kertaa marrasmarkkinoille oli lähtenyt mukaan Vihtijärven palvelutaloyhdistys. Heidän osastollaan pääsi arvioimaan kuinka monta nappia lasipurkissa oli. Kauniin kristallimaljakon valoineen voitti lähinnä arvannut Kirsi Korpiniitty, hänen arvauksensa oli 121 ja muille kisaan osallistuneille tiedoksi; purkissa oli 134 nappia. Yhdistys kiittää kaikkia osallistuneita ja toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan tiistaikerhon toimintaan.

 
Kuinka monta nappia purkissa ?
Ostamalla joulukortteja tuki kyläyhdistyksen toimintaa.

VPK:n naisjaosto oli valmistanut tarjolle maittavan 4:n keiton buffan lisukkeineen ja jälkiruokineen. Myös erikoisruokavalioiset oli lounastarjonnassa huomioitu. Kotitekoisia leivonnaisia oli tehty marrasmarkkinoille tulevien nautittavaksi runsain mitoin. Herkullinen lounas maksoi vain 8 € aikuisilta ja 4 € lapsilta. Suosituimmaksi osoittautui kanakeitto.

Loppilaisen luomutilan osastolla sai maistaa makealupiinista tehtyä kakkua. Modernia ajattelua markkinoilla edusti piparilaavu !
Tarjolla oli myös Suomi 100-vuotta aiheisia mehiläisvahakynttilöitä  Ja kauniita havupalloja ja kransseja
Hauskat pupupyyhkeet olivat myös löytäneet tiensä markkinoille Ja ensimmäiset tontutkin nähtiin kurkkimassa
Vapaita asuntoja oli myynnissä Nummituvan pihalla Ja ensi kesän sieniretkille oli  tarjolla korituotteita.

Taitavat käsityöihmiset olivat kutoneet, virkanneet, ommelleet ja nikkaroineet tarjolle runsain mitoin mitä erilaisimpia tuotteita; oli pupupyyhkeitä, virkattuja pehmoleluja, kauniita hattuja, oli vanhalla Salomoninsolmutekniikalla tehtyjä hartiahuiveja, räsymattoja, villasukkia ja lapasia, puuleluja ja jouluisia tonttuja. Tarjolla oli myös kauniita astioita, Tupperwaren tunnettua laatua ja Forever`n aloeveratuotteita. Mukavan hämärässä näyttämöllä voi hemmotella itseään hyvänmielen hoidoilla.

VPK:n nuoriso-osaston hyväksi voi onkia tai ostaa arpoja; jokatoinen arpa voitti. Pihalla pääsi paloauton kyytiin.

Pihalla voi tutustua Vihtijärven VPK:n toimintaan, ja saada omakohtaista kokemusta alkusammutusharjoituksessa. Mallikkaasti tehtävästä suoriutui Elsa Pullinen. Kerrataan vielä niille, jotka mahdollisesti eivät ole asiaa harjoitelleet:

   
VPK:n palopäällikkö Mika Nilsson opasti Elsaa; Ensin ote pullon kaulasta ja sokka pois. Sitten kannetaan pulloa mustasta kahvasta ja otetaan kiinni toisella kädellä sammutusletkusta.
   
Mennään tuulen yläpuolella ja aloitetaan sammutus riittävän kaukaa, noin 3 metrin päässä tulesta. Letku suunnataan tulen "juureen" ja painetaan punaisesta kahvasta.
   
 Tuli sammuu. Varmistetaan vielä, että viimeisetkin liekit ovat sammuneet, pullossa riittää ainetta 30 sekunnin sammutukseen.

Klikkaamalla lisätietoja