Mannerheim tuli tutuksi

Mannerheim tuli tutuksi Tiistaikerholaisille

Tänä vuonna Mannerheim-museossa on koottu näyttely, joka ilmentää erityisesti Mannerheimin panosta nyt 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Näyttely nimi on Entourages - Gustav Mannerheimin elämä ja verkostot 1867-1951. "Pääideaksi muodostuu se tosiasia, ettei kukaan, edes kansakunnan kaapin päälle nostettu johtaja, toimi yksin ilman tärkeitä ihmiskontakteja ja laajempien kansanryhmien tukea ja kiinnostusta", kerrotaan näyttelystä museon kotisivuilla.

Juliste Mannerheim-museon juhlanäyttelystä, joka on avoinna koko vuoden 2017.

Mannerheim-museon opas FM Wilhelm Brummer toi kuvien ja tarinoiden muodossa tämän näyttelyn Tiistaikerholle. Wilhelm oli kulkenut museon läpi kaiken olennaisen kuvaten. Kuviin liittyvien tarinoiden avulla kerholaiset saivat kattavan kuvan Mannerheimin elämän vaiheista ja saavutuksista sekä niihin liittyvistä ihmisistä.

FM Wilhelm Brummer, joka toimii Mannerheim-museon oppaana, kertoi ylpeänä ostaneensa tietokonesalkkunsa Kylänpään kirpputorilta.

 

Mannerheim sai Hitleriltä kuusimetrisen panssaroidun mersun, joka kulki 120 km/h. Tosin tietä, joissa olisi tuota vauhtia päässyt ajamaan, ei siihen aikaan Suomessa ollut.

Mielenkiintoista näyttelyä pääsee katsomaan Mannerheim-museossa viikonloppuisin tämän vuoden loppuun asti. Katso aukioloajat ja lisätitedot museon sivuilta.

(17.10.2017 AN)

Klikkaamalla lisätietoja