Palvelutaloyhdistys täytti 20 vuotta

Palvelutaloyhdistys täytti 20 vuotta

Tiistaikerhossa juhlittiin 20-vuotiasta Vihtijärven palvelutaloyhdistystä lokakuun kolmantena. Kylätalo oli täynnä väkeä, ja iloisin mielin muisteltiin menneitä vuosia.

Puheenjohtaja Anu Nilssonin tervetuliaissanojen jälkeen sihteeri Änise Haapalainen luki otteita muistiinpanoista, joita on tehty aiemmista tapaamisista. Mukaan on mahtunut melkoinen tapahtumien kirjo – retkiä sekä teatteri- ja konserttimatkoja. ”Naurettiin paljon – oli niin mukavaa!”, oli kirjoitettu ylös.

Muistiinpanoista käy ilmi, että talkoohenkeä on aina ollut paljon. Tapaamisiin on aina löytynyt järjestelijöitä, leipojia, esiintyjiäkin. Yhdistys muistikin nyt 20-vuotisjuhlassaan muutamia pitkään toiminnassa mukana olleita aktiiveja. Kunniakirjan saivat Irma Lundell, Aila Juslin, Riitta Rinne, Eva Oksa sekä Eija Jokinen.


Änisen kertomia muistoja kuunneltiin kiinnostuneina.


Liikuttuneena kunniakirjan vastaanotti Eija Jokinen, "joka kaiken aloitti". Taustalla Änise Haapalainen ja Anu Nilsson.

Vuosiin on mahtunut paljon naurua ja laulua. Siitä todisteena katsottiin videonpätkät tiistaikerhon kesäjuhlista Syökerin rannalta. Tämä jälkijuhannukseksikin kutsuttu tapahtuma on hyvä osoitus yhdessä tekemisen voimasta. Idean isä on Helge Putkonen, jota muisteltiin tänäänkin monessa kohtaa lämmöllä.

Änise kertoi myös, miten upeaa on ollut tehdä yhteistyötä koulun kanssa. Erityisesti mieltä jäi lämmittämään viimevuotinen ystävänpäivän tapaaminen, kun koululaiset kävivät tiistaikerhossa vierailulla, ja halasivat koko porukan mennessään. 

"Iloisia päiviä ja onnea"

Joukossa oli juhlapäivänä myös kaksi vierasta. Kunnanvaltuutettu Varpu-Leena Malmgren kertoi tulleensa hyvillä mielin Vihtijärvelle. Hän ilahtui nähdessään miten ilmassa oli sitä samaa henkeä, joka oli juuri vanhusten viikon teemana: ikäpolvet yhdessä, juuret tuntien, toista tukien. Varpu-Leena toivotti yhdistykselle "iloisia päiviä ja onnea".

Myös perusturvakuntayhtymä Karviaisesta oli vieras. Ikäihmisten palvelulinjajohtaja Arja Tikkala toi mukanaan Karviaisen onnittelut sekä vanhustyöneuvoston terveiset. Hän oli ilahtunut tavatessaan vireän yhdistyksen edustajia.


Innokkaana sienestäjänä Varpu-Leena piti juhlaväelle pienen sieniesittelyn. Tässä Varpu-Leenan kädessä  on ukonsieni.Tiistaikerholaisia ja vieraita: vasemmalta Irma Lundell, Arja Tikkala, Eija Jokinen, Varpu-Leena Malmgren, Aila Juslin ja Leena Viitaniemi.

Kuten aina tiistaikerhossa, juhlapäivänäkin nautittiin Anne Hamporin valmistama lounas ja kakkukahvit. Musiikkiesityksestä vastasi kylän oma laulutähti Eija Jokinen. 

 
Eija toi tuliaiskukkaset laulun muodossa, ja esitti ensin laulun 'Villit ruusut'. Lisäksi kuultiin 'Tuulella ei ole ystävää' sekä 'Lapin kultaa'. Heikki Hepoluhti pääsi pyörähtämään Eijan kanssa tanssilattiallakin.


Raine Oksa ja Pertti Vikgren ovat porukan omat hanuristit. 

"Puheen sorina on parasta"

Riitta Rinne on ollut toiminnassa mukana pitkään, ja tekee innokkaasti talkootyötä aina kun tarvetta on. "Vapaaehtoistyö antaa paljon enemmän kuin ottaa", Riitta sanoo. Tällainen kerhotoiminta on hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin, jos vaikka on juuri muuttanut paikkakunnalle, Riitta vinkkaa.
Kunniakirjankin vastaanottanut Riitta kertoo, että menneiden vuosien parasta antia ovat olleet naurun pyrskähdykset sekä puheen sorina. 


Riitta kertoo saaneensa toiminnasta paljon.

Tiistaikerho kokoontuu seuraavan kerran kylätalolla tiistaina 17.10. Silloin vieraaksi saapuu Wilhelm Brummer kertomaan marsalkka Mannerheimista. Uusille tulijoille tiedoksi, että kerho alkaa klo 12 ja kylätalolle koulun yläkertaan pääsee myös tuolihissillä.

Kotisivujen toimitus onnittelee 20-vuotiasta, vireää yhdistystä!

(17.10.2017 HE)

Klikkaamalla lisätietoja