Liikennemerkki kertoo palokunnasta Lopentien varrella

Liikennemerkki kertoo palokunnasta Lopentien varrella

Kun Vihtijärven VPK:n autot lähtevät liikkeelle, on joskus tulenpalava kiire. Ohikulkija, varsinkaan ei-kyläläinen, ei välttämättä aina tiedä että Vihtijärven VPK:n hälytysosasto on niin aktiivinen kun on ja paloautolla voi olla todella kiire.

Liikennemerkin hankkimisesta on ollut puhetta jo kauan. VPK:n aktiivi Kaisa Kuuselan ansiokkaan, noin vuoden mittaisen asioinnin jälkeen on ELY-keskus saanut urakoitsijan toimesta pystytettyä 132-tielle (Lopentie) liikennemerkit, joka varoittaa sivutiestä (163) ja jossa on lisäkilpi "palokunta". Nämä liikennemerkit on pystytetty molemmin puolin Nummituvan risteystä viime viikolla.

Uuden liikennemerkin ansiosta tarkkaavainen autoilija ymmärtää nyt huomioida mahdollisesti kiireemmän kaupalla Lopentielle pyrkivä hälytysajoneuvon.

Vihtijärven VPK:n hälytysosasto on lähtenyt tämän vuoden 2017 puolella Nummituvalta hälytystehtäviin 25 kertaa. Tehtävät ovat olleet moninaisia aina tieliikenneonnettomuuksista kotieläinten pelastamiseen ja erilaisista tulipalotilanteista hirvikolareihin.

(19.9.2017 MN & KP)

 

Klikkaamalla lisätietoja