Palopaint 2017 kokosi palokunnat Nummituvalle

Palopaint 2017 kokosi palokunnat Nummituvalle

Vihtijärven VPK järjesti viime viikonloppuna jo toisen perinteisen sopimuspalokuntien välisen värikuulasotaturnauksen, eli Palopaint 2017:n. Mukana oli kahdeksan palokuntaa jotka oli jaettu kahteen lohkoon. Tänä vuonna oman palokunnan nimen kaiverrusta turnauksen pokaaliin oli tavoittelemassa Vihtijärven oman joukkueen lisäksi joukkueet Ventelästä, Vihdistä, Paloniemestä, Pitkäjärveltä, yhdistelmäjoukkue Virkkalasta ja Nummelasta sekä kaksi sekajoukkuetta ”Team Harhalaukaus” ja ”Sortavalan VPK”.


"Sortavalan VPK":n joukkue.

Lauantaina pelattiin alkusarjan pelit joiden myötä saatiin selville otteluparit sunnuntain pudotuspeleille. Osa joukkueista myös majoittui Nummituvalla ja pelien jälkeen vietettiinkin aikaa saunoen ja verkostoituen pitkälle iltaan. Kiira-rajuilma toi oman mausteensa yhtälöön ja Vihtijärveläiset olivatkin samalla myös jatkuvassa lähtövalmiudessa jos myrskytuhoja jouduttaisiin lähtemään raivaamaan. Tuhot jäivät kuitenkin etelämmäksi eikä tehtäviä alueellemme osunut.

Sunnuntain pelien alkaessa tuli nopeasti selväksi, että nyt pelataan sijoituksesta. Jos peli oli ollut vielä lauantaina melko nopeatempoista ja rohkeaa, niin nyt astui kuvaan taktinen osaaminen ja pelit muodostuivat selkeästi pidemmiksi. Ensimmäisillä kierroksilla putosivat pelistä Team Harhalaukaus, Paloniemi, Sortavala ja Pitkäjärvi.


Mika Nilsson opastaa pelaajia sääntöjen saloista tuomarin ominaisuudessa.

Seuraavassa vaiheessa Loppuotteluun selvittivät tiensä Vihtijärvi ja Virkkala-Nummela, pronssiotteluun siis jäivät Vihti ja Ventelä. Pronssin pokkasi Vihti melko selvillä lukemilla, vaikka tässäkin pelissä edettiin varovasti ja käytettiin koko peliaika.

Loppuottelussa Vihtijärvi sai siis vastaansa Virkkala-Nummelan joukkueen. Etukäteen oli tiedossa, että ”VirNu”:n taktiikka on jättää pääosa joukoista asemiin ja tehdä kiertoliike vastustajan selustaan. Vihtijärvi lähti rakentamaan omaa peliään tämä mielessä, lopputuloksen ollen sen, että vastustaja koukkasi selustaan ja vei voiton selkeästi 5-0.

Hauskaa tuntui olevan kaikilla sekä peleissä, että niiden ulkopuolella. Tapahtumalle on hyvät edellytykset saada jatkumoa myös ensi vuonna sillä turnauksen aikana viisi joukkuetta jätti jo alustavan ilmoittautumisensa ensi vuodelle.


Mitalisijoille sijoittuneet joukkueet: Virkkala-Nummela, Vihtijärvi ja Vihti.

(14.8.2017 OS)

Klikkaamalla lisätietoja