Rokokallio tarjosi hienot puitteet Avoimet Kylät -tapahtumalle

Rokokallio tarjosi hienot puitteet Avoimet Kylät -tapahtumalle

Lauantaina 10.6.2017 vietettiin Uudenmaan kylien Avoimet Kylät -tapahtumaa erityisellä tavalla. Parisenkymmentä kiinnostunutta osallistui Rokokalliolle suuntautuvalle luolaretkelle.

”Rokokallio on Vihdin ja kenties koko Uudenmaan hienoin retkikohde”, hehkuttaa retken oppaana toiminut Antti Huttunen retkipaikka.fi-blogissaan. Eikä ihme. Rokokallion laki kohoaa 156 metrin korkeuteen merenpinnasta, lounaisreunaltaan lähes pystysuoraan.

Luolaretken opas Antti Huttunen ja  järjestäjä Heli Einesalo. Osallistujia oli ohjeistettu varustautumaan muun muassa kypärällä. Tarpeen oli.

Rokokallio ei pettänyt tälläkään kertaa. ”Upeaa”, henkäisi yksi ja toinen retkellä mukana ollut.


Luolien sisällä on pyöreitä kiviä, se kertoo siitä että luolat ovat voineet syntyä sulamisvesien vaikutuksesta. Ainakin yhdessä luolassa on toiselta reunaltaan avoin hiidenkirnu.


Kypärät ja hanskat olivat todella tarpeen, kun luolia tutkittiin. Kiipeily vaati myös kunnolliset kengät.


Rokokallion tasainen laki ei vielä lupaa henkeä salpaavia korkeuseroja, mutta varsinkin kallion luoteisreunalla on syytä olla varovainen, erityisesti liukkailla keleillä.

Luontokokemuksien ja -elämyksien lisäksi oli retki mielenkiintoinen ja hauska myös siksi, että mukana oli sekä vanhoja että uusia kyläläisiä. Retken lopussa pidetyllä kahvihetkellä ei oltu tuppisuita.

 

Antti hörppäsi nuotiokahvit omasta kuksasta. Otsalampuille oli ahtaissa paikoissa käyttöä.


Opastetun luolaretken Rokokalliolle maanomistajien luvalla järjesti Vihtijärven kyläyhdistys ry Vahvistuva Vihtijärvi-hankkeen luontokurssin puitteissa, mukana toiminnassa on myös Maaseudun Sivistysliitto.

Jos teet luolaretken omin päin Rokokalliolle, niin ole varovainen. Jos liikut yksin, niin kerro läheisillesi mihin olet menossa. Puhelimeen on hyvä myös ladata 112-sovellus mahdollista hätätilannetta varten. Testaa myös ensin tietosi jokamiehen oikeuksista.

(KP, kuvat: Juha Ahvenharju, KP ja HE)

 

 

Klikkaamalla lisätietoja