Tieliikenneonnettomuusharjoitus Koulunummentiellä

Tieliikenneonnettomuusharjoitus Koulunummentiellä


Tällaiseenkin tilanteeseen voi päätyä. Onneksi tässä ei ole tosi kyseessä.

Vihtijärven Vpk toteutti yhteistoimintaharjoituksen Espoon Pitkäjärven Vpk:n kanssa torstaina 27.4.2017 Vihtijärven kansallismaisemissa. Koulunummentielle oli ”rakennettu” kaksi erillistä tehtävärastia, joiden parissa pelastusyksiköt harjoittelivat toimintaa tieliikenneonnettomuustehtävällä. Molemmilla rasteilla työskenteli samanaikaisesti kaksi pelastusyksikköä. Jonkun ohikulkeneen matka pysähtyikin hetkeksi, kun liikenteenohjaaja kehoitti pysähtymään ennen harjoituspaikkaa.

Toisella tehtävärastilla mopoilija oli kääntynyt suoraan ajaneen henkilöauton eteen, minkä seurauksena henkilöauto oli törmännyt mopoon. Mopoilija jäi osittain henkilöauton alle ja turvavyötä käyttämättä jättänyt henkilöauton kuljettaja löi päänsä voimakkaasti ohjauspyörään menettäen tajuntansa. Toisella tehtävärastilla henkilöauto oli törmännyt tolppaan, jonka seurauksena kuljettaja oli loukkaantunut ja tämän vieressä ollut apukuljettaja oli sekavana poistunut ajoneuvosta päätyen tajuttomana lähiympäristöön. Tehtävärastien kouluttajat lisäilivät pientä pikanttia maustetta rasteilleen edellämainittujen käsikirjoitusten lisäksi.

Harjoitus onnistui erinomaisesti ja monelle tuli oppia nuttuun, kuten tarkoitus olikin. Ohikulkeneille autoilijoille myös kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, kun he noudattivat liikenteenohjaajien merkkejä ja ajoivat mallikkaan rauhallisesti ”onnettomuuspaikkojen” ohitse.


(29.4.2017 Kaisa Kuusela)

Klikkaamalla lisätietoja