Kansanedustaja Eerikki Viljanen antoi tukensa kylien kehittämiselle

Kansanedustaja Eerikki Viljanen antoi tukensa kylien kehittämiselle 

Kansanedustaja Eerikki Viljanen oli kutsuttu Vihtijärven kyläkokoukseen 26.4. puhumaan kyläkoulujen tulevaisuudesta sekä rakentamisesta Vihdin kyliin. 

 


”Ensin on saavutettava valtuustoryhmien välille sopimus koko kaudesta.
Sitten jaetaan lautakuntapaikat ja ryhdytään töihin”.

Viljanen puhui aiheista vuolaasti puolitoista tuntia ja vastaili kyläkokouksen ajoittain vaikeisiinkin kysymyksiin tyylikkäästi ja tyhjentävästi. Viljasen rooli kansanedustajana, kunnanvaltuutettuna ja Vihdin kasvatus- ja koulutuslautakunnan puheenjohtajana on hänen omien sanojensa mukaan ohjannut hänen tekemisiään yhä enemmän enemmistöaseman rakentamiseen ja konsensuksen luomiseen. ”Olen nykyään mieluummin enemmistössä kuin julkisesti oikeassa”, lausui Viljanen. Hän vakuutti, että periksi ei anneta. ”Nyt on kylien puolustajilla enemmän pelimerkkejä kuin pitkään aikaan.”

Viljanen kertoi, että Vihdin kasvatus- ja koulutuslautakunnassa ei ole tehty mitään resurssien leikkauspäätöksiä. Tämä tarkoittaisi sitä, että Vihtijärven koulun henkilöresurssit pysyisivät samoina myös tulevana lukuvuonna.

Mitä tulee kylille rakentamiseen, Viljasen kanta on selvä. ”Ajatus siitä, että koko Vihdin kunta olisi suunnittelutarvealuetta, on torpattava”.

Viljanen summasi tärkeimmäksi tavoitteikseen tulevana valtuustokautena saada aikaan neljävuotisratkaisu valtuustossa mm. rakentamisen sääntelyn purkamiseksi sekä palveluverkon resursseista sopimiseksi. Molemmat asiat tulee Viljasen mukaan ratkaista periaatetasolla. ”Ihmisen täytyy saada itse päättää missä asuu”, järkeili Viljanen.

Keskustelun jälkeen kyläyhdistyksen kevätkokouksessa sääntömääräisten asioiden lisäksi kokoukselle kerrottiin, että Vihtijärven osakuntaliitosasiaan liittyvä valitus on Korkeimmassa hallinto-oikeudessa esittelijän pöydällä valmisteltavana. Asiasta saataneen lisätietoa ennen kesälomakautta.

 27.4.2017 Teksti ja kuva: Tero Pullinen 

Klikkaamalla lisätietoja