Vihtijärven Kappelikuoro –iloinen laulajaryhmä 60 vuotta

Vihtijärven Kappelikuoro –iloinen laulajaryhmä 60 vuotta

Kuoron 60-vuotista matkaa juhlittiin Vihtijärven kappelissa toisen pääsiäispäivänä 17.4.2017.

Laulettiin, musisoitiin, kahviteltiin ja jaettiin ansiomerkki. Tässä juhlassa 10-vuotis kuoromerkin sai Liisa Harju. Kanttori Kaisa-Leena Hannikainen ja kuoron puheenjohtaja Raili Leivo kiinnittivät kuoromerkin. Kaisa-Leena Hannikainen toimi myös ansiokkaasti juhlan kuuluttajana. Kuoron varsinaisen kokoonpanon lisäksi mukana olivat Karin Fougstedt (os. Brummer) huiluineen ja Anna Brummer laulullaan sekä Nikolai Brummer selloineen. Dir.Cantus Bernice Brummer paitsi johti kuoroa soitti myös viuluaan.


Kuoropotretti.


Kaisa-Leena Hannikainen, Liisa Harju sekä kuoron puheenjohtaja Raili Leivo.

60-vuotiaalle kuorolle satoi paljon onnitteluja ja kukkia. Seurakunta antoi Kappelikuorolle lahjaksi lippupalvelunlahjakortin, jolla kuorolaiset pääsevät yhdessä valitsemaansa esitykseen– todennäköisesti jotain musiikkipitoista siis on tiedossa. Kirkkoherra Pekka Valkeapään ollessa estynyt saapumasta lahjakortin luovuttivat Vihdin seurakunnan työntekijät ja talousjohtaja Tapio Yliluoma piti pienen puheen. Kuoron nuottirahastoa muisti rahalahjalla Vihtijärven kyläyhdistys edustajinaan Eija Sinikka Jokinen ja Markku Pietilä, he kertoivat kuinka tärkeä kuoro on kyläyhteisölle. Aluepappimme Tuula Kiiski toi juhlaan ison korillisen erilaisia kukkien ja hyötykasvien siemeniä muistuttamaan kylvämisen ja kasvun ihmeestä. Pienessä puheessaan hän vertasi Kappelikuoroa kylväjiin ja kasvattajiin. Siinäpä kuorolle mietinnän aihetta?

Kuoron entisistä laulajista oli paikalle saapunut mm. Kaino Ruponen, joka muisteli aikaansa kuoron mukana. Iki-ihana Anna-Liisa Vottonen luki edellisviikolla tekemänsä runon rakkaalle kuorolleen. Kuoron ”kummisetä” Martti Kilpeläinen oli lähettänyt lomamatkaltaan kannustavan kirjeen yhteisesti luettavaksi tilaisuudessa.

Paljon iloa, lämpöä ja toivoa mahtui tuohon pieneen kauniiseen tilaisuuteen.

teksti : Pirkko Karjalainen, kuva: Seppo Palmgren

Klikkaamalla lisätietoja