Kaksi vihtijärveläistä kunnanvaltuustoon

Kaksi vihtijärveläistä kunnanvaltuustoon

Vihtijärveläiset Harri Hampori (kesk) ja Markku Pietilä (kok) valittiin Vihdin kunnanvaltuustoon eilisissä kuntavaaleissa. Toiselle valtuustokaudelle jatkavan Harrin äänisaalis oli 119 ja uutena valtuustossa aloittavan Markun 130. Samalla he olivat koko Pohjois-Vihdin alueen ääniharavat (Harri 99 ääntä, Markku 91 ääntä).

Vihtijärveltä olivat ehdolla myös Riitta Rinne (vas, sit., 35 ääntä) ja Rain Kolga (ps, sit., 29 ääntä). Molemmat keräsivät ääniä lähes kaikilta Vihdin äänestysalueilta. 

Pohjois-Vihdin alueen äänestysprosentti oli 59,2 %, eli äänestäjät olivat liikkeellä hieman aktiivisemmin kuin kunnassa yleisesti (57,9%). 

Uuden valtuuston 43 valtuutetusta peräti 20 on uusia. Miesten osuus on 58 % ja keski-ikä 49 vuotta. Suurimpina puolueina ovat edustettuna kokoomus, keskusta ja sdp, joilla kullakin on 10 paikkaa.

Uudet vihtijärveläisedustajat ovat selvästi myös nuorison mieleen. Otalammen koululla järjestettiin 7.4. nuorisovaalit, joissa annettiin yhteensä 101 ääntä. Markku Pietilän sijoitus tässä vaalissa oli toinen ja Harrin kolmas. Huikea suoritus!

Toimitus onnittelee lämpimästi Harria ja Markkua!

Voit tarkastella Vihdin äänestystulosta Ylen kuntavaalisivustolta.

(10.4.2017 HE)

Klikkaamalla lisätietoja