Ennakkoäänestys ja vaalikahvila saivat vihtijärveläiset liikkeelle

Ennakkoäänestys ja vaalikahvila saivat vihtijärveläiset liikkeelle

Ennakkoäänestyspaikaksi ja vaalikahvilaksi muuntuneen Vihtijärven koulu- ja kylätalon ovi kävi tiuhaan sunnuntaina 2.4.2017 aamukymmenestä yhteen iltapäivällä, kun ihmisiä läheltä ja kauempaakin kävi äänestämässä kunnallisvaaleissa. Ääniä Vihtijärven ennakkoäänestyspaikassa annettiin kolmen tunnin aikana yhteensä 112 kappaletta.

 
Vaalivirkailijoiden eteen muodostui ajoittain jonoakin.


Ennakkoäänestyksen käytännön järjestelyistä vastasi keskusvaalilautakunnan sihteeri Antti Luukkanen (keskellä).Vaalivirkailijoina toimivat Julia Säppi ja Harri Sundbäck.

Ennakkoon ehtii vielä äänestämään ennen tiistai-iltaa 4.4.

Vaalien tulos selviää varsinaisen vaalipäivän 9.4.2017 iltana, kun kaikki äänet on saatu laskettua. Vihdissä on kunnallisvaaliehdokkaita yhteensä 174, joista neljä on Vihtijärveltä. Vihdin kunnanvaltuustoon valitaan 43 kunnanvaltuutettua.

Vihtijärveltä vaalitoimitsijat siirtyivät Vanjärvelle, jossa klo 14-16 kävi 58 äänestäjää.

Vaalikahvilassa riitti vilskettä

Tänä vuonna vaalikahvilaa pitivät Vihtijärven päiväkodin vanhemmat. Tilaisuuteen oli valmistauduttu hyvin; leivonnaiset riittivät, vaikka asiakkaat ostivat niitä myös kotiin viemisiksi. Kahvittelijoita kävi arviolta yli sata, lähes kaikki äänestäjät poikkesivat kahville ja juttelemaan tuttujen kanssa.

Kahvilan seinällä ollut juliste kertoi kahvilan tuoton ohjautuvan päiväkodin lapsille. Ennen kahvilan avautuimista taiteilemassa Reetta (vas), Eino ja Henna.


Vaalihuoneiston seinänaapurissa kuului mukava puheensorina.

Päiväkodin vanhemmat kiittävät lämpimästi kaikkia Vaalikahvilassa käyneitä!

Seuraavan kerran äänestetään valtakunnallisesti presidentinvaaleissa

Seuraavat valtakunnalliset vaalit ovat tammikuussa 2018 pidättävät presidentinvaalit. Samanaikaisesti äänestetään ensimmäistä kertaa myös maakuntavaaleissa, jos asiaa koskeva laki tulee hyväksytyksi.

Siispä Vihtijärven koululla on mahdollisesti seuraava ennakkoäänestys ja vaalikahvila sunnuntaina 21.1.2018 klo 10-13.

(2.4.2017 KP)

 

 

Klikkaamalla lisätietoja