Kylä- ja turvallisuussuunnitelmat kommentoitavana

Kylä- ja turvallisuussuunnitelmat kommentoitavana

Uutta kyläsuunnitelmaa vuosille 2017-2022 on työstetty talven mittaan. Samalla on laadittu kylän turvallisuussuunnitelmaa, joka on tarkoitus niputtaa yhteen kyläsuunnitelman kylkeen. Molemmat suunnitelmat ovat nyt siinä vaiheessa, että niihin liittyvät konkreettisten toimenpiteiden taulukot ovat kyläläisten kommentoitavina.

Taulukoihin on koottu tavoitteita, todettu asioiden nykytila sekä tehty ehdotukset toimenpiteiksi ja niiden mahdollisiksi toteuttajiksi. Taulukoita ei kuitenkaan pidä käsitellä ns. nakkilistana, vaan pikemminkin toimintaa ohjaavina ja  tekemiseen inspiroivina ajatuksina. Kuka tahansa voi siis niistä inspiroitua, ja ryhtyä tuumasta toimeen.

Taulukoiden sisältö on koostettu ajatuksista ja ideoista, joita on kerätty mm. seuraavin tavoin:

  • laaja kyläkysely vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille 30.5.- 31.8.2016 kirjallisesti tai sähköisesti (107 vastaajaa)
  • Avaimet Maisemaan-hankkeen järjestämä kaikille avoin kyläkävely 3.9.2016 (7 osallistujaa)
  • kolme kaikille kyläläisille avointa kyläsuunnitteluiltaa Uudenmaan kylät ry:n kyläasiamies Pirkko Kaskisen luotsaamana: ke 28.9. (28 osallistujaa), ke 26.10.(16 osallistujaa) ja su 20.11.2016 (20 osallistujaa),
  • päiväkodin lasten ja koululaisten ajatukset kuvin ja tarinoin
  • VITAL-hankkeen puitteissa vuonna 2015 FCG:n toimesta laadittu kylän kehittämissuunnitelma
  • aiemmat kyläsuunnitelmat 2004 (2006 -2010) ja 2010 (2011-2016)
  • turvallisuussuunnitelmatyöryhmä oli mukana laatimassa turvallisuussuunnitelmaa
  • turvallisuussuunnitelman lähteinä on käytetty Vihtijärven kyläkyselyn vastausten lisäksi asiaan liittyvää viranomaisten laatimaa materiaalia ja muiden kylien turvallisuussuunnitelmia

Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset tutustumaan taulukoiden sisältöön. 

Toimenpiteiden taulukkoluonnos: kyläsuunnitelma

Toimenpiteiden taulukkoluonnos: turvallisuussuunnitelma

Huomaathan, että taulukot ovat tässä vaiheessa luonnoksia. Puuttuuko mielestäsi jotain tärkeää? Onko jokin kohta epäselvä? Osoita kommenttisi ja kysymyksesi hankekoordinaattoreille:

Kaarina Pullinen p. 044 2760 004, kaarina.pullinen(at)vihtijarvi.fi
Heli Einesalo p. 044 2760 001, heli.einesalo(at)vihtijarvi.fi

Taulukot ovat nähtävänä myös kyläkahvilassa ja hankeinfossa, jonka Vahvistuva Vihtijärvi -hanke järjestää kylätalolla sunnuntaina 12.3. klo 17-19 (klikkaa ilmoitukseen). Tilaisuudessa on mahdollisuus kommentointiin ja vapaaseen keskusteluun asian tiimoilta.

Lopullisesti kylä- ja turvallisuussuunnitelmien taulukot hyväksytään kyläkokouksessa huhtikuun lopulla. Taulukoiden lisäksi kylä- ja turvallisuussuunnitelma sisältää yleistä tietoa Vihtijärvestä, kylän vision sekä turvallisuusohjeita.  Uusi kylä- ja turvallisuussuunnitelma jaetaan paperiversioina kaikkien kyläläisten postilaatikoihin kylälehden jakelun yhteydessä touko-kesäkuun vaihteessa.

Aiempaan kyläsuunnitelmaan (2011-2016) voit halutessasi tutustua tässä linkissä.

(3.3.2017 HE)

 

Klikkaamalla lisätietoja