1. adventtina Vihtijärvellä laulettiin uusista virsikirjoista

1. adventtina Vihtijärvellä laulettiin uusista virsikirjoista

Vihtijärven kappelissa otettiin käyttöön uudet virsikirjat sunnuntaina 27.11.2016. Tuttu Hoosianna kaikui kauniissa aamussa, kun kirkkokansa oli saapunut aloittamaan uutta kirkkovuotta omaan tuttuun kappeliinsa. Uudet kirjat olivat juuri tulleet seurakuntaan ja niistä päästiin heti laulamaan. Vihdin kirjat ovat väriltään tyylikkään tummansinisiä. Vanhojen tuttujen virsien lisäksi kirjan lopussa on lisävihkonen “uusia” virsiä.

 

Jo eläkkeellä oleva rovasti Olli Packalén oli saatu paikalle hoitamaan kirkolliset toimitukset. Ihanan rauhallista ja mukavaa Ollia on aina ilo kuunnella ja seurata. Saarnansa hän taas tuttuun tapaansa tuli puhumaan “kansan keskuuteen” ja kyseli tältä väeltä halukkuutta aasin virkaan. Kuljetustehtävään ei tällä kertaa ketään valjastettu, mutta tehtävän tärkeys tuli kaikille selväksi.

Hoosiannaa pääsi sydämen kyllyydestä laulamaan myös Bernice Brummerin johtama Kappelikuoro. Palmunlehvät sekä kuorolaisilla että seurakuntalaisten käsissä heiluivat ja kohottivat hymyn kaikkien huulille. Joulun ilo ja odotus käynnistyvät monen mielessä juuri tässä laulussa.


Bernice Brummer, Olli Packalén, Aila Vaskela, Anne Hampori, Paula Huju.

Tilaisuudessa kanttorina toimi Paula Huju, jonka harteilla oli saada Hoosiannan lisäksi myös lisävihkosen virsiä tutuksi kuulijoille. Varsinkin ehtoollisvirsi oli useimmille, keskiaikaisine nuottimerkkeineen, melkoinen haaste. Ehtoollisen jaossa Ollia avusti, kuten monasti aiemminkin, Aila Vaskela. Kappelin oli laittanut koreaksi ja päälle päsmärinä toimi suntio Anne Hampori.

Kuuma glögi ja joulutortut maistuivat messun päätteeksi kaikille. Paikalla oli seurakuntalaisia noin 60 henkeä, paljon perheitä, useita sukupolvia.

Sitten olikin jo viimeistään aika käydä Diakoniakerhon ja Kyläyhdistyksen myyntipöydillä, ostamassa jouluherkkuja sekä taitavien käsien valmistamia joulukoristeita, joululahjoja ja kransseja. Monet ahkerat kädet olivat syksyn mittaan ehtineet taas puuhaan jos toiseenkin. Tuotto myyjäisistä menee Vihtijärven Kyläyhdistykselle.

Arpoja oli myös kaupan, Putkosen Pirkon ja Jämsäsen Sinikan listat täyttyivätkin kiitettävästi. Arpajaisten tuotto taas menee diakoniatyön hyväksi ja kaikki voitot on saatu lahjoituksina. Tilaisuuden lopuksi jännitettiin keitä onni tänä vuonna suosii ja ketkä saivat viedä hienot voitot mukaansa.

(28.11.2016 Teksti:Pirkko Karjalainen, Kuvat: Asko Ojanne

Klikkaamalla lisätietoja