Päivä paloasemalla -tapahtumaa vietettiin lauantaina

Päivä paloasemalla -tapahtumaa vietettiin lauantaina

Perinteisen paloautoajelun ja hernesoppatarjoilun lisäksi tänä vuonna järjestettiin myös nuoriso-osaston sammutusnäytös jossa nuoret pääsivät esittelemään oppimiaan sammutustaitoja. Letkut saatiin levitettyä tyynen ammatillisesti ja roihunnut rakennelma sammumaan ripeästi. Videon näytöksestä voi katsoa VPK:n facebook-sivuilta www.facebook.com/VihtijarvenVPK.


Nuoriso-osaston sammutusnäytös

Puuharasteilla pääsi tutustumaan palomiehen varusteisiin, kodin vaaranpaikkoihin, alkusammutukseen, hätäpoistumiseen ja eläinpelastukseen.  Varusteisiin tutustumisen jälkeen lapset saivat kotiinviemisiksi oman palokypärän jolle varmasti löytyy käyttöä vielä monessa leikissä.


Kypäriä jakoon

Tapahtumaan oli saapunut paikalle myös vierailevia tähtiä. Pihaan saatiin sekä poliisiauto että Tieliikennekeskuksen rataliikennekeskuksen johtoauto. RATA P3 hälytetään raideliikenneonnettomuuksiin, ja se johtaa raivaus- ja kunnostustoimenpiteitä. Lisäksi se huolehtii yhteydenpidosta liikenteenohjaukseen kunnes rata on taas kuljettavassa kunnossa. 


Päivä paloasemalla on osa kansallisen paloturvallisuusviikon kampanjaa ja yksi pelastustoimen turvallisuusviestinnän vuotuisista päätapahtumista. 

(28.11.2016 Olli Saira)

Klikkaamalla lisätietoja