Rokon retkellä herkuteltiin ja nautittiin auringosta

Rokon retkellä herkuteltiin ja nautittiin auringosta

Täydellinen keli helli Rokokallion retkeilijöitä sunnuntaina. Kolmen yhdistyksen yhteisvoimin järjestetty perinteinen syysretki Rokokalliolle keräsi reilut parikymmentä ulkoilijaa. Urheiluseura Vihtijärven Uhka oli toimittanut paikalle kahvivedet ja polttopuut, ja Vihtijärven Martat tarjoili maukkaat nuotiokahvit ja pullat. Vihtijärven kyläyhdistys huolehti tiedottamisesta. 


Keli ei olisi voinut olla parempi. Kuin tilauksesta muutamien viime päivien kovat tuulet vaihtuivat täyteen tyveneen, ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.

 

 
Marttojen puheenjohtaja Eija Jokinen oli valmistellut yhdessä Merja Lyyra-Vihtkarin (takana) kanssa retkeläisille nokipannukahvit ja pullat. Nuotiolla sopi paistella myös omia eväitä. Eijan kellarin kätköistä oli löytynyt myös pullollinen itse tehtyä aroniamehua erityisesti pienempien retkeläisten iloksi.

Tämän vuoden erikoisuutena retkeläiset pääsivät maistamaan avotulella grillattua peuranmakkaraa. Kyseessä oli todellinen lähiruoka, sillä peuranliha oli peräisin Vihtijärvellä kaadetusta peurasta. Risto Kivistö kertoi, että peuran jauhelihan oli makkaraksi viimeistellyt Kivikylän Kotipalvaamo. 


Eräänlaista lähiruokaa tämäkin, vaikkakin liha oli käynyt kääntymässä Huittisilla. Vihtijärvellä kaadetun peuran liha oli jauhettu niin hienoksi, että makkara maistui lapsillekin.

Jos et ole vielä käynyt Rokokalliolla, voit kurkistaa sen antiin vaikkapa Retkipaikka-blogin kautta. Paikkaa ei suotta mainosteta yhdeksi Uudenmaan hienoimmista. Rokokodan seinälle sen on hienosti Kalevi Salo tiivistänyt:

Kaukana ylhäällä taivasta vasten
on Rokon näköala aikuisten ja lasten
Siellä on mieluinen kota
käy katsomassa, ei se anna eikä ota
Sinne voit mennä mukana eväät
käyttöä on syksyt ja keväät
Helposti siellä kahvi kiehahtaa
ja sakilla jututkin mieleen liehahtaa
Toivottavasti kota tapahtumia lois
jo pelkästään matka sinne ja pois
Parempi on Rokolle kipasta
kuin ajatella pitkäripasta
Onhan joukko ihmisiä jotka
tahtovat olla kuin kotka
Viipyä hetken korkeudessa
vaikka Rokon kauneudessa

- Kalevi Salo 1995 -

(2.10.2016 HE)Klikkaamalla lisätietoja