Susihavaintoja Vihtijärvellä

Susihavaintoja Vihtijärvellä

Koulun pihalla on huhun mukaan tänä aamuna ke 21.9.2016 nähty susi. Havaintoja kylällä on ollut useita viime viikkoina. Näin kertoo kylän petoyhdyshenkilö Risto Kivistö: "Raaseporissa on hajonnut susilauma, ilmeisesti on kyse omaa reviiripaikkaa hakevasta yksilöstä".

Risto Kivistö kertoi toimitukselle juuri, että asiasta tiedottaa Poliisi (riistapoliisilla ja komisariolla tänään iltapäivällä palaveri asiasta, myös uusin havainto on jo tiedotettu poliisille). Kukaan ei voi olla 100 % varma onko kyseessa susi vai koira, mutta kaikki merkit (käytös, ulkonäkö ym.) viittaavat suteen. Asia selviää varmaksi vasta patologisissa tutkimuksissa jos sellaista koskaan tulee.

Paniikkiin ei ole aihetta, mutta varovaisuuteen tietenkin (älä jätä roskapusseja ym. pihalle). Susihavainnot tulee ilmoittaa välittömästi petoyhdyshenkilö Risto Kivistölle, puhelinnumero: 0400 190 895. Risto käy tarkastamassa mahdolliset jäljet ja jätökset, haastattelee silminnäkijät ja tiedottaa poliisille (joka lain mukaan on vastuussa suurpedoista tiedottamisesta).

Tietoa susista löytyy esim. luontoportti.fi-sivustolta.

(21.9.2016 RK/kp)

 

Klikkaamalla lisätietoja